ŽenyPrvý finálový súboj s prehrou

16. apríla 2023

Do finále vstúpili aj ženy VKP Bratislava, ktoré napriek výbornému vstupu do zápasu v bratislavskom derby nestačili na Sláviu.

VK SLÁVIA EU BRATISLAVA – VKP BRATISLAVA    3:1 (-30, 25, 14, 12) – 1:0 NA ZÁPASY

Rozhodovali: Sarka a Svorenčík, 400 divákov.

VK SLÁVIA EU: S. Slivková 0, A. Fričová 7, Páneková 12, Doluda 16, Hašková 24, Földesiová 7, liberky Magdinová a Podhradská (Cibulová 4, Kánová 9, Siládiová 0, Pavlíková 0). Tréner: M. Matušov.

VKP: Boledovičová 2, Kohútová 2, Ta. Hrušecká 8, Smiešková 9, Návratová 15, Farrtelová 12, liberka N. Takáčová (Dreisigová 2, Štermenská 2, Z. Písečná 3, Pazúriková 0). Tréner: P. Bernáth.

Hráčky zápasu: Radka Hašková (VK Slávia EU Bratislava) – Ema Smiešková (VKP Bratislava).

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „Som nesmierne rád, že sme tento duel zvládli a do boja o titul vstúpili správnym spôsobom. Hľadali sme zostavu a tu sa ukázala šírka nášho kádra. A tá bude podstatná v ďalšom priebehu, pretože séria sa len začala. Mohli sme si uchmatnúť aj prvý set, ale to je v zásade jedno, lebo sme sa zmobilizovali a to čo, nám v prvom sete chýbalo a to stabilita podania, nás v ďalšom priebehu zápasu zdobila. Je to za nami. Zanalyzujeme si veci, v ktorých musíme byť dôslednejší a pripravíme sa na ďalší zápas, kde si budeme chcieť odniesť víťazstvo z palubovky súpera.“

Pavel Bernáth, tréner VKP: „Prvé dva sety boli bojovné. Zápas sa zlomil podľa mňa v druhom sete, ktorý vyhrala Slávia. Dojem zo zápasu pokazili tretí a štvrtý set, ktoré sme „odchodili“. V nich sme zlyhali mentálne aj fyzicky. Pred druhým zápasom sa budeme musieť dať dokopy práve po týchto dvoch stránkach.“

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?