ŽenyKinga Kasprzak: Cítim sa tu ako doma

14. septembra 2021

Poľská svetobežníčka Kinga Kasprzak bude v novej sezóne 2021/2022 pôsobiť v našom drese. Po viacerých zahraničných zastávkach sa prvýkrát predstaví na Slovensku.

Klub sa obzeral po skúsenej smečiarke, ktorá by zvýšila kvalitu a svojimi skúsenosťami pomohla VKP naplniť predsezónne ambície. „Som veľmi šťastná. Udialo sa to veľmi rýchlo. Vrátila som sa domov, našla som možnosť zmeniť klub a nájsť si nové pôsobisko. Som rada, že som tu. Samozrejme, zatiaľ všetkých nepoznám, ale spolupráca s dievčatami a trénerom vyzerá výborne a dúfam, že to bude veľmi dobrá spolupráca. Stále sme len v prípravnom období, takže sa snažíme pripraviť čo najlepšie na porciu zápasov, ktoré odohráme počas sezóny. Som tu krátko, takže pre mňa je všetko nové. Musím bližšie spoznať aj dievčatá, ktoré sú veľmi priateľské. Mám tu všetko, čo potrebujem, aby som sa sústredila len na volejbal. Dúfam, že pomôžem družstvu najviac ako viem a ukážeme všetko, čo v nás je, aby sme vyhrali, čo sa dá,” uviedla Kinga Kasprzak. “Som naozaj blízko svojej rodnej krajine, takže pre mňa je to naozaj dobré. Cítim sa tu príjemne. Tiež tu mám niekoľko priateľov, ako môj bývalý tréner z Poľska Fero Bočkay a jeho manželka Erika a bolo veľmi pekné, keď som prišla a hneď som sa s nimi stretla. Všetko tu pre mňa prebieha veľmi dobre a myslím si, že sa tu budem cítiť takmer ako doma,” doplnila.

Rodáčka zo Štetína začínala svoju kariéru v miestnom klube UKS Błyskawica. V sezóne 2005/2006 debutovala v najvyššej lige s tímom Piast Štetín, kde bola druhou najlepšie bodujúcou hráčkou súťaže. V tom čase odštartovala aj svoju reprezentačnú kariéru. V seniorskom tíme Poľska debutovala 20. mája 2006 v zápase so Španielskom. Ešte predtým s reprezentáciou kadetiek získala 6. miesto na majstrovstvách Európy a 8. miesto na majstrovstvách sveta, kde bola tretia medzi najlepšie bodujúcimi hráčkami. V národnom tíme odohrala dohromady 43 stretnutí.

V sezóne 2007/2008 hájila farby tímu Gedania Gdaňsk. V rokoch 2008-2010 obliekala dres EC Wybrzeże TPS Rumia, s ktorým postúpila do PlusLigy žien. V sezóne 2010/2011 prestúpila do klubu Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna, s ktorým získala titul, Poľský pohár a postúpila do TOP 6 volejbalovej Ligy majstrov. V roku 2013 vyhrala aj Pohár CEV.

V sezóne 2013/2014 opustila domovinu a hrala v čínskej lige, v tíme Guohua Life Šanghaj. O rok neskôr už hrala v Turecku v Çanakkale Belediyespor Kulübü. Na začiatku sezóny 2015/16 hrala za azerbajdžanský Azersryol Baku. V sezóne 2016/2017 bola hráčkou izraelského ligového tímu Hapoel Ironi Kiryat Ata. Od februára 2017 zase fínskeho klubu HPK Hameenlinna. V sezóne 2018-2019 sa upísala izraelskému Hapoel Kfar Saba, z ktorého sa vrátila naspäť domov, do tímu KSZO Ostrowiec a následne do Volley Wroclaw. Po dvoch rokoch v Poľsku znova vycestovala von, upísala sa rumunskému Stiinta Bacäu. Pred touto sezónou už bola jednou nohou v drese talianskeho klubu Egea PVT Modica, ale napokon sa dohodla s VKP Bratislava. „Sme radi, že sme získali skúsenú smečiarku. Hľadali sme podobnú hráčku do nášho kádra. Je to veľká profesionálka a dúfam, že bude príkladom a inšpiráciou pre mladšie hráčky. Jej príchodom sme uzavreli náš káder a sme pripravení na novú sezónu a ostrý štart extraligy,“ uviedol manažér ženského tímu VKP Bratislava Róbert Hronský.

mb, foto: VKP Bratislava

 

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?