MužiV klube končia tréneri Kalní, mužov povedie Juraj Tiňo

2. februára 2022

Vedenie volejbalového klubu VKP Bratislava sa rozhodlo pre zmeny v realizačnom tíme mužov. V klube končí hlavný tréner Matúš Kalný i športový riaditeľ Peter Kalný, ktorý zastával aj pozíciu asistenta trénera.

Obaja prišli do tímu pred aktuálnou sezónou. V 13-tich zápasoch Niké extraligy získali 17 bodov a v 12-tich zápasoch Stredoeurópskej ligy MEVZA vyhrali jeden súboj, čo viedlo funkcionárov klubu urobiť zásadné rozhodnutie. „Nebolo to jednoduché. Matúš Kalný i Peter Kalný odviedli skvelú robotu v tréningovom procese. V  zápasoch extraligy sme však očakávali vyšší bodový zisk a po dlhej úvahe sme dospeli k tomu, že musí prísť k zmenám v realizačnom tíme. Chcel by som obidvom trénerom poďakovať za prácu vo VKP a zaželať im veľa úspechov v ich ďalšej športovej kariére i súkromnom živote,“ povedal viceprezident VKP Eduard Hronský.

Do konca sezóny povedie mužstvo druhý asistent a mládežnícky tréner Juraj Tiňo. „Dohodli sme sa, že prevezme mužstvo do konca aktuálnej sezóny. V tejto chvíli sme nechceli hľadať trénera, ktorý by si musel zvykať na nové prostredie a oboznamovať sa s hráčmi, pretože nás čaká vrchol sezóny. Juraj Tiňo detailne pozná hráčov, bol pri tíme, s niektorými pracoval pri mládeži a môže kontinuálne nadviazať na prácu Matúša Kalného,“ doplnil Eduard Hronský.

„Ďakujem klubu za dôveru a príležitosť. VKP je moja srdcovka, tu som volejbalovo vyrástol a spravím maximum pre to, aby sme naplnili ciele, ktoré sme si stanovili pred sezónou. Som presvedčený, že súčasný káder má silu na to, aby sa to podarilo,“ povedal novovymenovaný kormidelník Juraj Tiňo, ktorý už povedie aj dnešný zápas Stredoeurópskej ligy MEVZA proti HAOK Mladost Záhreb (16.00 h).

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?