ŽenyPo zisku pohára “padla” Slávia aj v lige

5. marca 2023

Dokonalý obrat “vyviedli” ženy VKP Bratislava v derby so Sláviou, keď otočili stav súboja z 0:2 na 3:2 a v krátkej dobe si pripísali druhý triumf nad mestským rivalom.

VKP BRATISLAVA – VK SLÁVIA EU BRATISLAVA 3:2 (-10, -19, 20, 18, 9)

Rozhodovali: Sarka a Schimpl, 212 divákov.

VKP: Spevár 1, Kohútová 2, Dreisigová 2, Smiešková 1, Návratová 17, Fartelová 12, liberka Pelozo (Ta. Hrušecká 13, Murillo 13, Boledovičová 8, Štermenská 0, Z. Písečná 1, Pazúriková 2). Tréner: P. Bernáth.

VK SLÁVIA EU: Hašková 8, Földesiová 10, S. Slivková 3, A. Fričová 17, Páneková 9, Doluda 24, liberky Magdinová a Podhradská (K. Slivková 2, Pavlíková 0). Tréner: M. Matušov.

Hráčky zápasu: Murillo (VKP Bratislava) – tréner VK Slávia EU Bratislava hráčku zápasu neurčil

Pavel Bernáth, tréner VKP: „Za nás to bolo vydreté a vybojované víťazstvo. Slávia sa na nás veľmi dobre pripravila, čo bolo vidno v zmene taktiky na servise a v útoku. To sme očakávali. V prvom sete sme netrafili zostavu, ale našťastie máme dosť široký káder a mohli sme posadiť niektoré hráčky, ktoré hrávajú viac. Akékoľvek víťazstvo nad Sláviou je veľmi cenné.“

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „Do zápasu sme vstúpili dobre, držala nás hlavne variabilita podania a dobre sme bránili. Nemali sme problém s úspešnosťou útoku. Od tretieho setu sme avšak poľavili a neboli tak efektívni na podaní. S tým súvisiaci pokles kvality prihrávky, nahrávky v súčinnosti s riešeniami na útoku nám proti VKP nestačil na víťazstvo.“

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?