MužiMáme na dosah Pohár Bohumila Goliana

23. apríla 2023

Sezóna 2022/2023 má v Niké Extralige mužov pred sebou už len jednu neznámu – kto bude majster. V sérii o tretie miesto si v troch zápasoch s Komárnom poradili volejbalisti Myjavy a obhájili tak bronz z minulého roka.

Vo finálovej sérii medzi Prešovom a VKP Bratislava predvádzajú oba tímy výborné výkony a taký bol aj tretí zápas v Bratislave. Prešovčania v ňom ťahali za kratší koniec, keď sa všetky sety skončili najtesnejším rozdielom. VKP tak siaha na dvanásty titul vo svojej histórii, ktorý si môže vybojovať už v nedeľu. Z individuálneho hľadiska to bol boj medzi Adriánom Vančom z VKP a Michalom Ščerbom z Prešova, ktorý sa skončil vyrovnane 24:24.

Štvrtý finálový súboj o Pohár Bohumila Goliana sa začne v bratislavskom Dome športu o 18.30 hod. a budú si ho môcť pozrieť aj diváci na televíznych obrazovkách.

NIKÉ EXTRALIGA – MUŽI – PLAY-OFF – FINÁLE – SOBOTA:

VKP BRATISLAVA – VK MIRAD UNIPO PREŠOV  3:1 (23, -23, 24, 23) – 3:0 NA ZÁPASY

Rozhodovali: Juráček a Moravčík, 650 divákov.

VKP: Billich 13, Vančo 24, Červenák 4, Marjov 10, Jalovecký 4, Trubač 13, libero Ľ. Nemec (S. Jurík 0, Kubš 6, Zaťko 2). Tréner: R. Pělucha.

VK MIRAD UNIPO: M. Hudák 10, Jendrejčák 10, Gulák 15, Ščerba 24, Šiket 0, Goč 4, liberá Turis a Falat (Smolej 0, Mikovčík 7, , libero Turis (Mikovčík 0). Tréner: E. Digaňa.

Robin Pělucha, tréner VKP: „Bol to veľmi ťažký a stresujúci zápas. Diváci nás hnali dopredu, čo nám pomohlo, ale v nedeľu nás čaká nemenej náročný duel, na ktorý sa musíme pripraviť. Radovať sa môžeme do polnoci, potom je na rade štvrtý zápas. Pomohlo nám striedanie s nahrávačom. Keď Prešov „prečítal“ hru Matúša Jaloveckého, na ihrisko prišiel Juraj Zaťko a vyšlo nám to.“

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO: „O zápase rozhodli detaily, ktoré hrali v náš neprospech. V niektorých veciach sme boli menej dôslední ako VKP. Náš výkon má „grády“ a chlapcom som povedal, že ak pridáme k tomuto výkonu ešte jedno percento, tak som presvedčený o tom, že séria sa vráti do Prešova a budeme bojovať o titul.“

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?