ŽenyHOT NEWS! Do slovenskej extraligy žien mieri najvyššia volejbalistka sveta!

10. januára 2024
Do slovenskej extraligy žien mieri najvyššia volejbalistka sveta s 207 cm!

Do ženskej extraligy mieri najvyššia volejbalistka sveta,
Hernandezová s 207 centimetrami posilní VKP BratislavaZo San Juanu cez Chicago a Viedeň pricestovala v stredu do Bratislavy 29-ročná Alba Hernandez, aby posilnila volejbalový tím z VKP Bratislava pred záverom tohtoročnej sezóny. Okrem toho, že ide o reprezentačnú blokárku Portorika, ktorá svoju krajinu reprezentovala aj na MS 2022, je to aj oficiálne najvyššia volejbalistka na svete s 207 centimetrami!
Vicemajsterky Slovenska a držiteľky trofeje v Slovenskom pohári z VKP Bratislava v sezóne 2022/23 si od jej príchodu veľa sľubujú. „Čo viem potvrdiť už teraz, určite budeme najvyšší tím v súťaži,“ odľahčil tréner žien Pavol Bernát a už vážnejšie pokračoval: „Je to kvalitná hráčka medzinárodných parametrov a na poste, ktorý v našom tím potrebujeme vystužiť. Mať v tíme 207 cm blokárku je síce rarita, a tiež pre každého trénera pevný pilier zostavy. Uvidíme, v akej je aktuálne fyzickej a hernej fazóne, ale som presvedčený, že s jej kvalitami a skúsenosťami naše šance na úspešný záver extraligy stúpnu,“ doplnil Bernát.
Vedenie klubu VKP Bratislava sa s Hernandezovou, ktorá zavítala do Európy kvôli volejbalu druhý raz, dohodlo zatiaľ do konca aktuálneho ročníka extraligy. „Alba v sezóne 2019/20 pôsobila v nemeckom Vilsbiburgu. Už vtedy o nej išli dobré referencie a nám sa do aktuálnej skladby tímu veľmi hodí. A tak sme sa dohodli s jej manažérom na spolupráci, verím, že prospešnej pre obe strany,“ dodal manažér tímu žien VKP Robert Hronský.
Alba Hernandezová, ktorá už sedem rokov oblieka portorikánsky reprezentačný dres a volejbalom sa baví od jej 11 rokov, sa zapojí do tréningového procesu bratiislavského tímu už v stredu 10. januára, kedy majú zverenky trénera Bernáta tréning so začiatkom o 17 h.
„Dostala som dres s číslom 18, dokonca mi prispôsobili aj dĺžku postele pre pohodlný spánok. Mrazivé počasie na Slovensku ma síce neprekvapilo, ale znova musím si naň zvyknúť, pretože u nás v Portoriku je stále len teplo. Na Slovensku som prvý raz, veľmi sa teším na kolektív a verím, že VKP pomôžem,“ dodala Alba.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava