MužiJuraj Zaťko sa vážne zranil. Je po operácii a chalanom vo zvyšku sezóny verí

5. marca 2024
Malá športová tragédia. Nahrávač a kapitán VKP Bratislava Juraj Zaťko (36) si na pondelňajšom tréningu privodil vážne zranenie a sezóna sa pre neho predčasne skončila.

Mal životnú formu, ako správny kapitán ťahal VKP za výhrami, priviedol mužstvo k triumfu v Slovenskom pohári, z ktorého si odniesol titul najlepšieho hráča finále. V piatok sa stal Hráčom mesiaca február v Niké extralige mužov, v sobotu dirigoval víťazstvo v poslednom zápase nadstavbovej časti proti Prešovu a v pondelok sa na tréningu vážne zranil. „Bolo to nezavinené. Na konci tréningu som si poranil úpon kvadricepsu nad pravým kolenom. Je dôležité, že ma mohli v nemocnici okamžite operovať, lebo pri týchto zraneniach je dôležitá každá minúta,“ rozhovoril sa ešte z nemocničného lôžka na bratislavských Kramároch Juraj Zaťko.

Keď sa skácal na tréningu k zemi, ako jeden muž pribehli k nemu všetci spoluhráči – v šoku, so slzami v očiach. „Stále sa to mohlo stať aj počas finále pohára. A zrejme v najlepšom treba prestať,“ nestrácal humor kapitán Juraj Zaťko. „Veľmi ma to mrzí, ale taký je šport. Teraz to je na chalanoch, aby sa vypli k výnimočným výkonom a ukázali čoho sú schopní. Keď sa dotackám do haly, určite ich prídem podporiť a dať rady aj nahrávačom, nasmerovať ich, aby sme nadviazali na tie doterajšie výkony. Máme svoju kvalitu a ja verím, že chalani to zvládnu a potešia ma pekným darčekom na konci sezóny. Aby sme mohli ísť opäť oslavovať s prezidentom,“ zaželal si kapitán a rekordér v počte reprezentačných štartov.

Vedenie klubu, spoluhráči, fanúšikovia a partneri klubu želajú nášmu kapitánovi „Jay-Z“ rýchle uzdravenie a skorý návrat na palubovky i do bežného života.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava