ŽenyPrvá veľká ryba. Ženy posilní skúsená Alexandra Vajdová

26. júna 2021
new alex kopie

Po rokoch v zahraničí sa vracia na Slovensko. Ženský tím VKP Bratislava posilní Alexandra Vajdová, ktorá naposledy pôsobila v gréckom klube AON Amazones.

Tridsaťjedenročná smečiarka podpísala s VKP zmluvu na jeden rok. „Dohoda sa rodila postupne. S Robom Hronským som bola v kontakte už minulý rok, lebo prišiel koronavírus. Keď hrozilo, že nám zrušia sezónu v Grécku, tak sme sa bavili o možnosti dohrať sezónu na Slovensku. Nakoniec sme však pokračovali, a tak to padlo,“ prezradila Alexandra Vajdová.

Tento rok bola aj v hľadáčiku reprezentačných trénerov pre kvalifikáciu na majstrovstvá Európy, ale vo februári si vážne poranila koleno. „Stalo sa to po návrate k zápasom a musela som sa podrobiť operácii. Keď už som rehabilitovala, tak som zvažovala čo ďalej. A spoločne sme dospeli k dohode, že mi klub pomôže zotaviť sa, dať koleno do poriadku a dohrám tu sezónu. Prvotné očakávania sú pre mňa celkom striedme. V prvom rade chcem urobiť všetko pre to, aby som sa mohla vrátiť na palubovky v plnej sile. A keď nabehnem do zápasov, aby som vedela pomôcť tímu ako najlepšie viem,“ doplnila 182 cm vysoká rodáčka z Púchova.

Vajdová na Slovensku hrávala za Pezinok a Paneurópu. Odvtedy pôsobila v zahraničí, vyskúšala si až deväť destinácií mimo Slovenska – Anglicko, Francúzsko, Švédsko, Fínsko, Belgicko, Filipíny, Vietnam, Bosna a Hercegoviny a Grécko. S bosnianskym tímom Brčko si zahrala aj v kvalifikácii Ligy majstrov. „Keď som naposledy hrala na Slovensku, tak som patrila k tým mladším hráčkam. Teraz už to tak nie je (smiech). Bude to úplne iná situácia a teším sa, že mám šancu si to porovnať po takej dlhej dobe,“ uzavrela Vajdová.

Hronský: Má byť líderkou

Alexandra Vajdová by mala byť jednou z opôr novotvoriacoho sa tímu žien VKP Bratislava nielen v extralige, ale aj v Challenge Cupe. „Som rád, že sa mi podarilo dohodnúť s Alex a v nasledujúcej sezóne bude obliekať dres VKP Bratislava. Veľmi sa teším na spoluprácu s ňou. Je to skúsená hráčka, ktorá pôsobila v mnohých európskych kluboch a u nás by mala byť jednou z líderiek družstva,“ povedal manažér žien VKP Robert Hronský.

mb, foto: VKP

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?