ŽenyVo VKP aj dvojica reprezentantiek Smiešková a Kohútová

18. augusta 2021
9eb5be96-87cf-4eb7-89a6-07bd14310e3e

Farby VKP Bratislava budú v novej sezóne obliekať aj dve slovenské reprezentantky Ema Smiešková a Anna Kohútová. Obe dievčatá sa k tímu pripoja po majstrovstvách Európy v chorvátskom Zadare.

Obe mladé volejbalistky pôsobili v minulej sezóne v Strabag VC Bilíková Pezinok. Po tom, čo vznikol vo VKP aj ženský seniorský tím, tak prechádzajú medzi „policajtky“. S tímom sa zatiaľ nepripravujú, keďže sa nachádzajú v konečnej nominácii reprezentačného trénera Marca Fenoglia na európsky šampionát. „Sú to veľmi talentované volejbalistky, ktoré budú pilierkami nielen vo VKP, ale čaká ich aj veľká budúcnosť v národnom tíme. Teším sa, že sme sa s nimi dohodli a budú hájiť naše farby. Dievčatám budeme na diaľku držať palce v reprezentácii a potom sa pripoja k tréningovému procesu v klube,“ uviedol manažér ženského tímu VKP Bratislava Róbert Hronský.

Smiešková: Teším sa, že budem hrať doma

Osemnásťročná Blokárka Ema Smiešková je odchovankyňou ŠSK Bilíková, s ktorou má VKP podpísanú farmársku zmluvu. So Strabagom vyhrala v roku 2020 Slovenský pohár a s mládežníckou reprezentáciou Slovenska do 19 rokov skončila na 8. mieste na ME v Bosne a Hercegovine. V seniorskej reprezentácii debutovala 14. mája 2021 v kvalifikácii ME v Nitre proti Kosovu. „Veľmi sa teším, že taký významný klub ako VKP Bratislava bude zastrešovať aj ženský tím. Samozrejme, mám len tie najlepšie očakávania. Verím, že táto spolupráca bude úspešná. Doteraz som hrávala v Pezinku, teraz to bude čisto bratislavský klub. Som rada, že si zahrám doma, v Bratislave, odkiaľ pochádzam, a kde žijem. Ambície mám len tie najvyššie. Za posledné roky sme sa každou sezónou zlepšovali a dúfam, že sa nám to opäť podarí,“ povedala Ema Smiešková.

Kohútová: Uhrať, čo najlepší výsledok

Jej rovesníčka, nahrávačka Anna Kohútová je rodáčkou z Krupiny. Tiež bola súčasťou mládežníckej reprezentácie Slovenska, ktoré skončilo na 8. mieste na ME do 19 rokov v Bosne a Hercegovine. Medzi ženami si prvý raz obliekla dres s dvojkrížom na hrudi 8. mája 2021 v kvalifikácii ME 2021 v Podgorici proti Kosovu. „Samozrejme, na novú sezónu sa teším som rada, že budem hrávať pod značkou VKP Bratislava. Verím, že sa nám túto sezónu podarí uhrať čo najlepší výsledok,“ uviedla Anna Kohútová.

mb, foto: SVF/grafika VKP

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?