MužiDomáca prehra so silným súperom

19. októbra 2021
DF1A6452

Prekvapenie sa nekonalo. Volejbalisti VKP Bratislava v predkole 13. Kola Stredoeurópskej ligy MEVZA nestačili na domácej palubovke na favorizujúci ACH Volley Ľubľana a prehrali 0:3.

Ľubľana pricestovala do Bratislavy v plnej sile, aj s aktuálnymi vicemajstrami Európy Šketom a Kovačičom. „Policajti“ naopak nastúpili bez opôr Kostolániho a kapitána Zaťka, ktorého v líderskej pozícii nahradil Marek Malina. Od úvodu mal zápas jasného pána, hostia ho mali plne pod kontrolou, ale aj hráči VKP v niektorých pasážach ukázali, že dokážu hrať aj s takým náročným súperom ako je Ľubľana. V treťom sete sa zverenci Matúša kalného dostali do mierneho náskoku, ale Slovinci ukázali svoju enormnú kvalitu. Najbližšie sa muži VKP predstavia na domácej palubovke v sobotu, keď privítajú aktuálneho slovenského majstra a účastníka Ligy majstrov VK Spartak UJS Komárno.

VKP Bratislava – ACH Volley Ľubľana 0:3 (-18, -20, -16)

Rozhodovali: Ujháziová a Tillmann (Maď.), 80 divákov.

VKP: Yacoubou 12, Vančo 9, Malina 4, Prešinský 3, Pavličko 2, Tarabus, libero Kurej (Trubač 3, Jurík, Krišák). Tréner: M. Kalný.

Matúš Kalný, tréner VKP: „Nastúpili sme asi proti najlepšiemu tímu v tejto súťaži. Bolo vidieť veľký rozdiel medzi oboma tíma, skúsenosťami i kvalitou. Je to však pre nás dobrá škola.“

mb, foto: VKP/Michal Špánik

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?