MužiŽenyŽeny naplno, muži len s bodom

4. decembra 2021

Kým ženy VKP Bratislava bodovali v Pezinku naplno a zvíťazili 3:1, muži získali v domácom stretnutí so Svidníkom len 1 bod, keď prehrali v tajbrejku.

Zaujímavosti:

  • Súboj žien v Pezinku bol zároveň prvým zápasom 1. kola Slovenského pohára. Odveta sa bude hrať v Bratislave
  • V drese mužov sa s číslom 5 na drese prvýkrát v sezóne objavil nahrávač Tomáš “Tošo” Hollý, ktorý obliekal dres “policajtov” aj v minulej sezóne
  • Premiéru v drese VKP si odkrútil aj Boris Gera, ktorý nazbieral 3 body

ŠVK Pezinok – VKP Bratislava 1:3 (-17, -23, 19, -10)
Rozhodovali: Schimpl a Královič, bez divákov.

VKP: Písečná 14, A. Vajdová 13, Spevár 9, Kováčová 9, Smiešková 5, Kohútová 2, liberky Mattová a Fartelová (Sahin 9, Návratová 4, Maťašová). Tréner: J. Hančák.

Jaroslav Hančák, tréner VKP: Gratulujem dievčatám k víťazstvu. Mrzí ma ten prehratý set, za ktorý sme si mohli aj my. Boli sme jednoznačne lepší na útoku, z časti na prihrávke i servise. V týchto dvoch činnsotiach sme urobili dosť veľa chýb, čo ma mrzí. Vôbec som nebol v tomto zápase spokojný s našou obranou, hlavne v súhre. Často sme sa zrážali, neboli sme na svojom mieste a v tomto sa musíme posunúť, keď chceme byť úspešní aj proti silnejším družstvám.”

Hráčka zápasu za VKP: Lucia Spevár”

VKP Bratislava – TJ Slávia Svidník 2:3 (-25, -19, 18, 23, -6)
Rozhodovali: Sarka a Juráček, bez divákov.

VKP: Trubač 26, Yacobou 17, Kostoláni 6, Tarabus 5, Prešinský 2, Banda, libero Kurej (Malina 6, Billich 5, Gera 3, Hollý). Tréner: M. Kalný.

Hráč zápasu za VKP: Tomáš Hollý

Matúš Kalný, tréner VKP: „Škoda prvého a piateho setu. Prvý set sme prehrali v koncovke. Potom sme stav zápasu vyrovnali na 2:2, ale vlastnými chybami sme si prehrali tajbrejk. Spravili sme technické chyby a súper nám odskočil na 2:7 a za takého stavu sa to ťažko dobieha. Potrebujeme víťazstvo proti ťažkému súperovi a potom sa to už rozbehne. Prvé také víťazstvo býva ťažké.”

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?