ŽenyŽeny s novým trénerom. Do VKP prichádza Pavel Bernáth

11. júla 2022

Prvá lastovička vo VKP Bratislava. Ženský extraligový tím povedie v sezóne 2022/2023 skúsený tréner Pavel Bernáth, ktorý naposledy pôsobil ako asistent v Nitre.

Štyridsaťosemročný kormidelník sa vracia naspäť do Bratislavy, kde sa narodil, vyštudoval a pôsobil vo viacerých tímoch. „S Robom Hronským sa poznáme roky, a keď obe strany majú záujem, tak sa dohoda rodí rýchlo. Už minulú sezónu sme spolu koketovali, ale neprišlo k dohode, pretože som mal záväzky v Nitre. A tie som nechcel nechať rozrobené v polovici. Keď to v Nitre dopadlo pomerne dobre a úspechom, tak som si vedel svoj odchod predstaviť,“ povedal na úvod nový tréner Pavel Bernáth. „Som veľmi rád, že po rokoch sa naše cesty opäť stretli. Pred deviatimi rokmi ma Paľo „ukecal”, aby som mu pomohol v Pezinku a bola z toho celkom úspešná spolupráca. Teraz som zase „ukecal” Paľa do VKP, aby mi pomohol a verím, že naša spolupráca bude minimálne rovnako úspešná, ak nie ešte úspešnejšia. Veľmi sa teším na novú sezónu, myslím že sa nám podarilo dať dokopy síce mladé, ale zato určite konkurencieschopné družstvo, ktoré bude môcť bojovať o medaily,“ prezradil manažér žien VKP Bratislava Róbert Hronský.

 

Pavel Bernáth absolvoval aj trénerské stáže v talianskom Trevise a na Univerzite Catholica v Čile. V začiatkoch svojej kariéry pôsobil aj pri mládeži VKP Bratislava, vyskúšal si aj zahraničné angažmán v španielskom klube Riberia Sacra a pôsobil aj pri mládežníckych výberoch Slovenska. „Niekoľko rokov som bol na Slovensku asistentom, takže som to videl z iného pohľadu. Teraz som opäť zatúžil byť prvým trénerom a dať do toho to svoje a to chce odo mňa aj vedenie VKP Bratislava. Budeme robiť s mladým družstvom, hráčky sa musia od začiatku sezóny až do konca zlepšiť. Myslím si, že umiestnenie v prvej štvorke, respektíve boj o medaily je reálny,“ uviedol.

Pomôcť k týmto ambíciám by malo aj posilnenie tímu. „Hráčsky káder bol vo VKP minulú sezónu pomerne široký. Rozhodli sme sa ho teraz trochu zúžiť, aby mali hráčky svoje úlohy a pozície, aby vedeli za čo sú zodpovedné. Je to mladé družstvo, gro slovenských mladých hráčok sa nijak dramaticky obmieňať nebude. Sú to všetko talentované dievčatá, s ktorými je pre mňa radosť robiť. Posty, ktoré sa nám zo slovenských hráčok ťažšie obsadzujú doplníme o jednu alebo dve posily zo zahraničia,“ doplnil Pavel Bernáth.

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?