MužiKončí Tarabus, na jeho pozíciu prichádza Marjov

15. júla 2022

V novej sezóne si dres VKP Bratislava už neoblečie blokár Ján Tarabus, ktorý sa rozhodol pre pôsobenie v maďarskej Kazincbarcike. Jeho post zaujme nová posila zo Svidníka Patrik Marjov.

S volejbalom sa Marjov zoznámil na ZŠ Juh vo Vranove nad Topľou a v 17-tich rokoch už nakukol do áčka Svidníka. V uplynulej sezóne so Svidníkom obsadil 4. miesto, ale získal titul v juniorskej kategórii vo finále proti VKP Bratislava. Po odchode Jána Tarabusa ukázalo vedenie klubu a tréneri práve na Marjova. „VKP sa mi ozvalo, mal som aj inú ponuku. Som rád, že aj tímy na Slovensku som zaujal. Bude to pre mňa niečo nové. Iný klub, nové skúsenosti. Poznám väčšinu tímu, keďže sme spolu hrali v mládežníckych reprezentáciách mladších kategórií. Od nového pôsobiska očakávam to najlepšie a dúfam, že sezóna vyjde tak ako si želáme. Môžeme ukázať, že na to máme. Dám zo seba maximum, aby som tímu pomohol umiestniť sa čo najlepšie v extralige a pohári,“ prezradil Patrik Marjov, rodák z Nižného Hrušova. „Som rád, že sa nám podarilo získať jedného z najtalentovanejších blokárov na Slovensku. Sľubujeme si od neho, že prinesie do tímu novú energiu a silu. Tešíme sa na spoluprácu s ním a som presvedčený, že výborne zapadne do nášho kolektívu,“ uviedol viceprezident VKP Bratislava Eduard Hronský.

Zmluvu s klubom podpísal Patrik Marjov na východe Slovenska po boku asistenta trénera Juraja Tiňa. „Paťa sme sledovali už dlhšiu dobu. Mal som možnosť ho vidieť pravidelne na mládežníckych finálových turnajoch, kde dominoval a na svojom poste vynikal. Mal som príležitosť ho krátko vidieť aj v reprezentácii. Veríme, že bude posilou a pomôže mu to v jeho volejbalovom raste,“ povedal k novej akvizícii Juraj Tiňo. „A je to Vranovčan ako ja,“ dodal so smiechom.

Tarabus: Chcel som vyskúšať zahraničie

Po príchode z Komárna odohral v drese VKP Ján Tarabus jednu sezónu. Vo svojej kariére bude pokračovať prvýkrát za hranicami, konkrétne v Maďarsku. „V prvom rade by som sa chcel VKP poďakovať za profesionálny a ľudský prístup. Síce sa sezóna neskončila podľa predstáv, verím, že ďalšia bude pre Bratislavu úspešnejšia. A samozrejme, chlapcom budem držať palce. Chcel som však vyskúšať niečo iné, nakoľko som nikdy nehral mimo Slovenska, je to nová skúsenosť,” povedal pri rozlúčke s “policajtmi” Ján Tarabus. „Nechceli sme mu brániť v ceste za zahraničným angažmánom. Korektne sme sa dohodli, ďakujeme mu za jeho pôsobenie v klube a želáme mu v ďalšej kariére i osobnom živote veľa šťastia a úspechov,” povedal viceprezident VKP Eduard Hronský.

 

 

 

 

 

 

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?