ŽenyDo klubu prichádza argentínska reprezentantka. Pochádza z Messiho mesta

1. augusta 2022

Zvučné meno posilní ženský tím VKP Bratislava. V novej sezóne bude dres „policajtiek“ obliekať dvadsaťdvaročné libero a argentínska reprezentantka Agostina Pelozo.

„Som šťastná, že budem hrať za VKP Bratislava. Už sa neviem dočkať, kedy sa uvidíme,“ poslala odkaz z južnej Ameriky, kde sa s reprezentáciou Argentíny pripravuje na majstrovstvá sveta. Stále je otázne, či sa ocitne v záverečnej nominácii na záverečný turnaj, ktorý sa odohrá v Holandsku. „Som veľmi rád, že sa nám do družstva podarilo získať tak kvalitné libero, ako je Agostina. Verím, že sa k nám bude môcť pripojiť čo najskôr, samozrejme ak bude nominovaná na majstrovstvá sveta budeme jej držať palce. Určite bude patriť medzi opory družstva a dúfam, že aj s jej pričinením sa nám podarí dosiahnuť v sezóne ten najlepší možný výsledok,“ prezradil manažér žien VKP Bratislava Róbert Hronský.

Mladá liberka doteraz pôsobila v argentínskych tímoch. Začínala v rodnom Rosariu, odkiaľ pochádza aj legendárny futbalista Lionel Messi. Následne obliekala dresy C.A Villa Dora, CEF 5 La Rioja a naposledy Gimnasia Esgrima La Plata. V domácej súťaži získala striebro i bronz, s reprezentáciou „albicelestes“ má bronz z juhoamerického šampionátu a rovnaký kov z Panamerických hier do 23 rokov. „Agostina je libero z argentínskeho nároďáku. Bola to naša spoločná voľba, hľadali sme hráčku, ktorá nám na tomto poste pomôže volejbalovo i osobnostne. Verím, že sme vybrali dobre. Je to mladá hráčka, ktorá by mala zapadnúť do nášho mladého družstva. Ja osobne rád pracujem s Juhoameričankami, lebo mám s nimi ľahkú komunikáciu a hlavne mi je blízka ich energia. Očakávam od nej, že trošku „učeše” našu hru, bude mojou predĺženou rukou, najmä pri organizovaní hry, pretože tam mávajú mladé tímy častokrát problém. Kľúčové bude, aby mi pomohla aj po komunikačnej stránke priamo na ihrisku. Tam majú všetky slovenské družstvá veľké rezervy, možno to bude niečo nové, ale určite prospešné,“ uviedol k novej akvizícii tréner Pavel Bernáth.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?