MládežŽenyKamaráti na lavičke. Jakub Hronský asistentom Pavla Bernátha

8. augusta 2022

V novej sezóne aj s novým realizačným tímom. Pri ženskom áčku bude hlavnému kormidelníkovu Pavlovi Bernáthovi robiť asistenta mládežnícky tréner Jakub Hronský, ktorého sme vyspovedali pred štartom letnej prípravy.

Ako vyzerá vaše leto?

– Leto mi skončilo pomerne skoro. Prípravu s juniorkami začíname už dnes ľahším tréningom a poradou a rozdelíme sa do výkonnostných a postových skupín. So ženami štartujeme 15. augusta, takže sa to rozbehne už naplno.

O hráčskom kádri pri ženách vieme dosť. Podarilo sa získať aj nejaké nádeje do junioriek?

– Staviame to tak, aby boli už viac prepojené juniorky s A-družstvom. Prišli dve, tri zaujímavé baby. Juniorskú ligu si prvý rok ideme vyskúšať, oťukať sa.

Ako vidíte zloženie áčka, v ktorom budete robiť asistenta trénerovi Bernáthovi?

– Vyzerá to veľmi zaujímavé a dobré. Je to taký mišung mladých slovenských hráčom a mladých zahraničných posíl. Bude sa veľa robiť, ale to bola vždy doména Pavla Bernátha. Na začiatku sa muselo pracovať a na konci sa čosi udialo…

Kedy ste sa vôbec spoznali s Pavlom Bernáthom?

– To je dávno. Prvýkrát som ho videl, keď ma trénoval v žiackom tíme. Potom dlho dlho nič a začali sme spolupracovať v Pezinku, čo už je teraz asi 9 rokov. Tri sezóny sme spolu robili, sme veľmi dobrí kamaráti, takže si budeme rozumieť.

Vraj ste pochodili v poslednom čase veľa turnajov….

– Prešli sme si všetky mládežnícke finálové turnaje. Sledovali sme ako to vyzerá, spravili si skauting hráčok, niečo sme aj zobrali do VKP. Nie je to nič nové, my navštevujeme rôzne turnaje na Slovensku aj v Čechách nech máme čo najširší obraz o talentovaných hráčkach.

VKP má pred sebou tretiu sezónu po návrate do Bratislavy, druhú už aj so ženským družstvom. Môže dievčenská zložka úspešne nadviazať na chlapčenskú?

– VKP bol tradične chlapský klub, vždy tam fungovala kontinuita mládeže so seniormi. Do áčka VKP šli vlastní odchovanci a k tomu sa niekto pritrafil. Dievčenská zložka ešte len teraz začala, fungujeme oficiálne druhý rok. Chceme nakročiť k tomu, aby sme aj pri ženách dokázali vychovať skvelé volejbalistky.

A aké máte želania, ambície pred novou sezónou?

– Gro mojej práce je najmä dievčenská mládež, lebo tam to chceme rozbehnúť. A keď Paľo dostane virózu, pokojne odkaučujem aj áčko. Veď už som zaskakoval pri mužoch minulú sezónu ako hlavný tréner, keď sme porazili Myjavu (smiech).

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?