ŽenyPo dvoch zápasoch stopercentné, víťazná premiéra Murillovej

30. septembra 2022

Ženy VKP Bratislava aj vo svojom druhom vystúpení v Niké Extralige žien zvíťazili 3:0, tentoraz si na domácej palubovke v predohrávke 2. kola poradili s Projekt RD SVF.

Prvýkrát si dres “policajtiek” v súťažnom zápase obliekla Kolumbijčanka Fiorella Murillo a hneď sa stala najlepšou hráčkou VKP v zápase. Na diaľku gratulujeme argentínskej liberke Agostine Pelozo, ktorá postúpila s reprezentáciou na majstrovstvách sveta v Holandsku do ďalšej fázy.

VKP Bratislava – Projekt RD SVF 3:0 (22, 24, 19)
Rozhodovali: Svorenčík a Viktoríni-Lisá, 100 divákov.
VKP: Kohútová 1, Matalíková 6, Smiešková 11, Murillo 14, Ta. Hrušecká 12, Boledovičová 6, liberka Takáčová (Štermenská 2, Z. Písečná 1). Tréner: P. Bernáth.
Projekt RD: Hvozdová 2, Dreisigová 7, Ondrejková 5, Siládiová 13, Valentová 11, Kartíková 7, liberky Miková a Puškárová (Petrášová 1, Macáková, I. Fričová, Vrábelová 1). Tréner: M. Maličký.

Hráčky zápasu: Fiorella Murillová (VKP Bratislava) – Marína Siládiová (Projekt RD SVF)

Pavel Bernáth, tréner VKP: „Pre nás to bol komplikovaný duel. Na ihrisko hrali proti sebe spoluhráčky z mládežníckej reprezentácie. Trápili sme sa na prihrávke a aj so servisom. Hra bola strnulá, ale dôležité je, že sme zvládli koncovky v prvých dvoch setoch a v treťom sme už mali vývoj setu pod kontrolou. Aj napriek niektorých chybám, to bolo z našej strany fajn.“


Marek Maličký, tréner Projekt RD: Pre nás to bol v tejto zostave len druhý zápas. Máme omladené družstvo. Snažili sme sa napraviť veci, ktoré nám v stretnutí s Prešovom nefungovali. Nerobili sme série chýb na servise, či iné činnosti, ktoré nám nefungovali. Po druhom sete sme si hru a možnosti dohrania zbytočne komplikovali. Dostali sme sa do dvoch tesných koncoviek. Mrzí ma, že sme v prvom sete v jeho závere dostali dva razy eso cez pásku a nezložili sme dva razy dobre nahranú loptu. Sú to ale skúsenosti, ktoré sa budeme snažiť v ďalších kolách zužitkovať.“

zdroj: VKP, svf.sk

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?