ŽenyDobre rozohraté derby napokon bez bodu

5. februára 2023

Napriek výborným vstupom do prvých dvoch setov a výrazným náskokom dievčatá v koncovkách ťahali za kratší koniec a v derby podľahli Slávii EU Bratislava 3:0.

VK SLÁVIA EU BRATISLAVA – VKP BRATISLAVA 3:0 (23, 24, 23)

Rozhodovali: Královič a Juráček, 250 divákov.

VK SLÁVIA EU: S. Slivková 3, A. Fričová 13, K. Slivková 4, Doluda 14, Kánová 15, Páneková 1, liberka Magdinová (Földesiová 0, Cibulová 0, Hašková 1, Pavlíková 0). Tréner: M. Matušov.

VKP: Kohútová 0, Fartelová 11, Smiešková 9, Návratová 8, Murillo 4, Boledovičová 9, liberka Pelozo (Ta. Hrušecká 2, Štermenská 0, Takáčová 0, Z. Písečná 0). Tréner: P. Bernáth.

Hráčky zápasu: Alexandra Fričová (VK Slávia EU Bratislava) – Anna Kohútová (VKP Bratislava)

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „Do zápasu sme nevstúpili ideálne. Trápili sme sa na prihrávke a slabo sme podávali. I keď VKP začalo zápas s absolútnou zmenou útočnej hernej filozofie, kde vypustili ich najsilnejšiu stránku, bolo to najmä o nás. Bojovnosťou sme v druhej polovici prvého setu zabrali a aj ziskom 17 útočných bodov priklonili prvú koncovku setu v náš prospech. Následne som mal pocit, že to „jednostupňové“ zlepšenie v našej hre spôsobilo veľkú zmenu a to nás držalo. I keď niektoré nevolejbalové chyby všetkých účastníkov zápasu sa vo výslednej štatistike neobjavia, môžem našim dievčatám pogratulovať.“

Pavel Bernáth, tréner VKP: „Viac ako polovicu zápasu sme boli lepším tímom, ale žiaľ, koncovky prvého a druhého setu sme nedotiahli do víťazného konca. Som rád, že sme tretí set „neodchodili“, ale zdramatizovali. Musíme sa naučiť vyhrávať.“

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?