ŽenyZbiera trofeje jedna radosť. Stále mám vysoké ambície, tvrdí Lucia Spevár

9. februára 2023

Má päť ziskov pohára v štyroch krajinách. Z trofeje sa tešila dvakrát v Rumunsku, raz v Nemecku, Rakúsku i doma na Slovensku. Teraz má šancu získať ďalšiu trofej. Skúsená blokárka a opora VKP Bratislava – Lucia Spevár.

Za sebou má krásnu kariéru. Zahrala si osemfinále Ligy majstrov, tešila sa z majstrovských titulov na Slovensku, Rakúsku a v Nemecku. Za reprezentáciu Slovenska nastúpila 78 -krát, najcennejší dres si obliekla na seba na dvoch európskych šampionátoch. Už dva roky pôsobí v drese VKP Bratislava, v meste, kde svoju kariéru štartovala. Svojim mladším spoluhráčkam posúva cenné skúsenosti, tréner sa bude na ňu spoliehať aj na Superfinále v Poprade. „Stále mám vysoké ambície. Bolo by pekné opäť vyhrať pohár. Už sa mi to párkrát podarilo, ale zažila som vo finále aj prehry. Som presvedčená, že je v silách tohto družstva získať trofej v Poprade. Je to trochu iné ako liga. Treba sa sústrediť na ten najbližší duel, nie je šanca na reparát ako v lige. Aj preto je pohár špecifický a iný. V sezóne sme však ukázali našu silu, a keď sa dobre nastavíme aj v hlavách, dokážeme to,“ prezradila Lucia Spevár, známa aj pod dievčenským priezviskom Hatinová. „Verím, že nás príde povzbudiť veľa fanúšikov. Zažila som finále Nemeckého pohára pred 12 tisíc divákmi, teraz ich bude menej, ale tých našich bude určite počuť,“ doplnila.

Posledné zápasy vynechala pre zranenie, ale už je zdravotne v poriadku a pripravená pomôcť družstvu k vytúženej trofeji. „Cítim sa lepšie, uvidíme akú zápasovú záťaž zvolí tréner. Každá z nás musí nechať na ihrisku všetko. Motivácia nám nechýba, musíme ísť do zápasov odhodlane, ale zároveň s pokorou. A keď sa na našu stranu prikloní aj šťastena, môže to byť super,“ uzavrela Lucia Spevár.

miba, foto: VKP/Igor Urban

 

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?