MužiVracia sa domov. Bývať budem v hoteli, nie doma, hovorí Popradčan Andrej Billich

10. februára 2023

V Poprade vyrastal, robil prvé volejbalové kroky a jeho talent neušiel pozornosti. Najskôr šiel do Trenčína a následne do VKP Bratislava s ktorým sa pod Tatry vracia so snahou zabojovať o triumf v Slovenskom pohári.

„Teším sa domov, už som tam dlho nebol. Halu poznám dokonale, verím, že zvládneme už prvý súboj proti Prešovu,“ povedal na úvod popradský rodák Andrej Billich, ktorý sa volejbalovú abecedu učil v klube VK Junior Poprad. Hrá sa akoby na neutrálnej pôde, pretože v Aréne Poprad nie je žiadny z účastníkov Superfinále domácim tímom. „Hala je ako každá iná, verím, že špecifickí budú diváci, ktorí prídu povzbudzovať a vytvoria výbornú atmosféru a pomôžu aj nám ako siedmy hráč,“ doplnil.

Početnú enklávu v hľadisku bude mať aj on sám. „Zvolávam ľudí, vykupujem lístky, dúfam, že nielen mňa, ale aj VKP prídu podporiť,“ pokračoval. „Chceme postúpiť do finále. Keď sa to podarí, tak uvidíme akého súpera dostaneme. Určite máme ambíciu získať pohár. Urobíme pre to maximum,“ dodal.

Muži VKP sa do Popraadu presunú v sobotu dopoludnia, semifinále proti Prešovu ich čaká o 20.00 hod. „V autobuse asi nebudem sedieť vpredu, ale ak sa stratíme určite do haly šoféra navigujem,“ zasmial sa blokár Andrej Billich. „Bývať nebudem u rodičov, ale pekne s tímom v hoteli. A s nimi absolvujem aj raňajky, obede, večere. Ale nenahnevám sa, keď mama donesie do hotela nejaké koláče,“ uzavrel so smiechom Billich.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?