ŽenySkvelé. Po výhre nad Trnavou do finále!

11. apríla 2023

Ženy VKP Bratislava napodobnili mužov a zahrajú si finále Niké extraligy. Postup dokázali spečatiť až v poslednom piatom zápase semifinálovej série, keď si doma poradili s Trnavou 3:0.

VKP BRATISLAVA – HIT UCM TRNAVA   3:0 (18, 27, 9) – KONEČNÝ STAV SÉRIE 3:2 NA ZÁPASY

Rozhodovali: Moravčík a Královič, 600 divákov.

VKP: Fartelová 11, Boledovičová 10, Kohútová 3, Ta. Hrušecká 8, Smiešková 11, Návratová 15, liberka N. Takáčová (Dreisigová 2, Pazúriková 0). Tréner: P. Bernáth.

HIT UCM: Rosinská 6, Kotuličová 6, Povrazníková 13, Konárová 10, Límová 1, Sivičeková 2, liberky Pagáčová a Poláčková (Chovanová 0, N. Jánošíková 0, Ritterová 0). Tréner: R. Filípek.

Hráčky zápasu: Diana Návratová (VKP Bratislava) – Ivana Povrazníková (Hit UCM Trnava)

Pavel Bernáth, tréner VKP: „Bol to veľmi komplikovaný zápas hlavne po tom, ako sme v Trnave vo štvrtom stretnutí dotiahli náskok súpera, ale duel sme prehrali. Toto stretnutie bolo viac o emóciách ako o taktike. Rozhodlo sa v druhom sete, kde sme mali viac šťastia. Chcel by som verejne pochváliť Trnavu za to, akú sériu sme s ňou odohrali. Bola nám viac ako vyrovnaným súperom a preverila nás. Chcem sa rovnako poďakovať aj divákom. Bolo ich počuť a vďaka nim som bol ešte vyhecovanejší, ako bývam.“

Rastislav Filípek, tréner Hit UCM: „V prvom a druhom sete sme nezvládli ubránenie ľahkých lôpt. Keď sme nezvládli koncovku druhého setu, súper to využil. Zlomili sme sa a mňa trošku mrzí to, že sme v treťom sete dostali taký výprask. Teší ma, že sme držali s VKP krok, ale nezvládli sme piaty zápas. Prišlo na slová Paľa Bernátha, že vyhrá ten tím, ktorý si ustráži domáce prostredie. Pre nás sa sezóna nekončí a ideme bojovať o bronzové medaily proti Novému Mestu nad Váhom.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?