MužiNezaradenéVíťazný vstup do finálovej série

15. apríla 2023

V prvom súboji finálovej série v Prešove zvíťazili volejbalisti VKP v dramatickom súboji, ktorý rozhodol až tajbrejk. Druhý duel je na programe v nedeľu taktiež v Prešove.

VK MIRAD UNIPO PREŠOV – VKP BRATISLAVA 2:3 (16, -23, 23, -20, -13) – 0:1 NA ZÁPASY

Rozhodovali: Malík a Mokrý, 700 divákov.

VK MIRAD UNIPO: Smolej 23, Jendrejčák 4, Gulák 20, Ščerba 21, Šiket 5, Goč 5, libero Turis (Mikovčík 0). Tréner: E. Digaňa.

VKP: Trubač 18, Billich 12, Vančo 17, Červenák 8, Marjov 11, Jalovecký 4, libero Ľ. Nemec (Rak 0, Jurík 4, P. Stríž 0). Tréner: R. Pělucha.

Hráči zápasu: Lukáš Smolej (VK MIRAD UNIPO Prešov) – Andrej Billich (VKP Bratislava)

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO: Žiaľbohu, súper nás „utrýznil“ jednoduchými plachtami, keď sme sa k nim nepostavili reálne čelom tak, ako sme mali. Mali sme si to oveľa lepšie odprihrávať, tam bol prvý rozdiel. Druhá vec, urobili sme viacej hlúpych chýb a lôpt, ktoré v obrane nemôžeme takto hrať. Každopádne, je to finále. Prvý zápas väčšinou nie je výhoda mať domáce prostredie. My keď chceme reálne titul, musíme si to v nedeľu vybúchať.“

Robin Pělucha, tréner VKP: Bolo to ako na hojdačke, raz domáci, raz my. Veľmi dramatické a hodné finále. V závere vyhral šťastnejší, boli to len dva body. Boli sme to my, mohol to byť aj Prešov. V podstate je to všetko stále otvorené. Ideme do toho, akoby bol stav série 0:0. Ale pekný, bojovný výkon a zápas sa musel divákom určite páčiť.“

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?