MládežMužiKapitán juniorov VKP Šimon Červenák: Byť dvojnásobným majstrom by bolo krásne

5. mája 2023

Pred dvoma týždňami získal titul majstra Slovenska v Niké extralige mužov, tento víkend sa pokúsi o ten juniorský. Smečiar Šimon Červenák sa môže stať jedným z mála, ktorý dvihne v krátkom čase nad hlavu dve trofeje.

Aké boli oslavy majstrovského titulu?

– Užili sme si ich v rámci možnosti. Titul sme spečatili v nedeľu a v týždni ma čakala škola, iných chalanov zase pracovné povinnosti. Nejaké oslavy nás ešte čakajú, v pondelok večer ideme do kaštieľa v Oponiciach k nášmu prezidentovi Petrovi Novákovi, ktorý nás pozval na ukončenie sezóny, takže sa určite zabavíme.

Predtým ťa však čaká ešte trojdňový maratón finálového turnaja juniorov…

– Áno a v prvom rade myslíme na to, aby sme podali čo najlepšie výkony. Zodpovedne sme sa pripravovali, aby sme načasovali formu na finálový turnaj. Odohrali sme aj modelovaný zápas proti chalanom zo seniorského tímu, takže teraz som sa aj s Braňom Belasom ocitol na opačnej strane a veru, potrápili sme chalanov z áčka. Dúfam, že nás nešetrili (smiech). Určite nás namotivovalo aj to, že na tréningoch boli s nami aj Paťo Marjov a Matúš Jalovecký. Aj ich rady a sparing nám môžu pomôcť k dobrým výsledkom.

Tešíte sa, že budete hrať doma?

– Áno. Síce cez rok trénujeme najmä na FEI-ke alebo Hálovej, ale viacerí poznáme halu Domu športu. Na hlavnom ihrisku je dokonca položený taraflex, na ktorom sa hrá výborne a sedel mi aj počas finálovej série mužov s Prešovom. Verím, že nás príde podporiť veľa fanúšikov, kamarátov, rodina a vytvoria nám výbornú atmosféru a nesklameme ich našimi výkonmi.

Zmenil sa formát. Namiesto dvoch štvorčlenných skupín a následných vyraďovacích zápasov sa hrá systémom každý s každým. Pozitívna zmena?

– Mne sa viac pozdával predošlý systém dvoch skupín a následných zápasov o umiestnenie. Musíme však hrať tak, ako je to naplánované, my to nezmeníme. Už úvodné zápasy ukážu s akým umiestnením môžeme počítať.

V závere seniorskej sezóny si chytil formu a bol oporou áčka. Ako sa cítiš aktuálne?

– Som rád, že som dostal šancu od trénera Robina Pěluchu. Snažil som sa nesklamať dôveru a som rád, že mi zápasy vyšli. Bolo to však dielo celého mužstva. Ukázali sme našu silu a charakter a napokon sa tešili z titulu.

Teraz môžeš do zbierky pridať ďalší titul…

– Bolo by to pekné! Konkurencia je veľká, ale netreba sa báť žiadneho súpera. Vieme, čo sú naše silné stránky, budeme bojovať a uvidíme, ako to vypáli.

mb, foto: VKP/Michal Špánik

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?