MužiNahrávač Emil Gabko posilou VKP Bratislava

15. augusta 2023

Novou tvárou v drese VKP Bratislava bude aj mladý nahrávač Emil Gabko. Dvadsaťročný rodák z Púchova vyplnil miesto v tíme po kapitánovi Matúšovi Jaloveckom, ktorý zamieril do Nemecka.

Na nahrávačskom poste bude zbierať cenné skúsenosti od rekordéra v počte štartov za reprezentáciu Juraja Zaťka, ktorý bude takisto v kádri „policajtov“ v novej sezóne. Dvojicu Zaťko – Gabko tiež doplní výtvor našej domácej liahne Matej Michalica. Gabko v minulej sezóne pôsobil v Komárne, juniorské majstrovstvá Slovenska absolvoval v drese domovského Púchova. „Kontakt s VKP začal po majstrovstvách Slovenska juniorov, ktoré sa nám celkom vydarili. Som veľmi rád, že prišla ponuka z Bratislavy a verím, že nadviažeme s chalanmi na minuloročnú sezónu, keď získali titul a budeme dosahovať výborné výsledky,“ prezradil mladý nahrávač Emil Gabko. „Aj v drese Komárna boli zápasy s VKP veľmi zaujímavé a náročné. Teraz, keď som už vo VKP, verím, že budeme my na palubovke dominantnejší,“ zaželal si Gabko.

A ako vidí mladú posilu tréner Robin Pělucha? „Po odchode Matúša Jaloveckého sme potrebovali zaplátať dieru na nahrávačskom poste. Som rád, že s nami pokračuje Juraj Zaťko a Emil Gabko môže pri ňom nazbierať cenné skúsenosti. Sezóna je dlhá, každý určite dostane šancu,“ uviedol kouč majstrovského tímu.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?