MužiNezaradenéŽenyS novým názvom a posilami opäť za medailami

20. septembra 2023

Volejbalový klub polície (VKP) Bratislava vstupuje do svojej štvrtej extraligovej sezóny po návrate do Bratislavy. Popri mužskom tíme sa pod strechou VKP od roku 2021 udomácnili, a veľmi úspešne, aj extraligové volejbalistky. O novinkách pred aktuálnou sezónou porozprávali hlavní aktéri na tlačovej konferencii.

Uplynulá sezóna 2022/23 vyznela pre celý Volejbalový klub polície Bratislava ako z ríše snov. Po zásluhe sa stal neoficiálne najúspešnejším volejbalovým klubom na Slovensku nielen preto, že jeho súčasťou sú dva extraligové tímy. No najmä preto, že muži získali v poradí už 11. majstrovský titul po 11 rokoch a ženy popri premiérovej trofeji vicemajstra extraligy žien si siahli aj na prvenstvo v NIKÉ Slovenskom pohári.

„Uplynulá úspešná sezóna bola vyvrcholením našej spoločnej práce za tri roky, keď sme prebrali klub a budovali ho od nuly. Uvedomujeme si, že musíme naďalej tvrdo pracovať, pretože dosiahnuté úspechy zaväzujú, sú pre nás ďalšou motiváciou i výzvou. Čo mňa osobne teší najviac, že Bratislava po rokoch znova ožila volejbalom, že sa k nemu vracajú fanúšikovia a to je dobré znamenie. Hlavné mesto si zaslúži kvalitný volejbal a verím, že so ziskom trofejí ich bude do haly chodiť ešte viac. To je náš hlavný cieľ pred touto sezónou a k tomu budeme potrebovať kvalitné výkony našich tímov. Verím, že sa znova popasujeme o tie najvyššie priečky, hoci konkurencia bude ešte silnejšia, ako v mužskej tak aj v ženskej časti,“ povedal prezident VKP Bratislava Peter Novák.

 V NÁZVE AJ FTVŠ UK

 Novinkou v klube je doplnenie marketingového a mediálneho názvu klubu. Po novom do neho pribudne FTVŠ UK. „Teší nás, že sme našli reč s Fakultou telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského. Je to jediná športová univerzita v Bratislave. Študuje tam veľa našich hráčov i hráčok. Veríme, že aj školu budeme na poli športovom čo najlepšie reprezentovať  v rámci celého Slovenska,“ doplnil viceprezident pre športové činnosti Eduard Hronský.

MINIMÁLNE ZMENY V KÁDROCH

Na súpiskách oboch extraligových tímov nastali len kozmetické úpravy. Jediným legionárom z oboch tímov bude Čech Dominik Fořt, ktorý prišiel z Ostravy do Bratislavy žiť so svojou rodinou. „Povedali sme si, že pri mužoch i ženách chceme dať zelenú slovenským hráčom a hráčkam. Dominik Fořt je výnimkou, ale jeho partnerka je Slovenka. Vsádzame aj na domácich odchovancov a talentovaných hráčov zo Slovenska, ktorí nás zaujali. Kapitána Jaloveckého v plnej miere nahradí skúsený Juraj Zaťko. Do tímu žien pribudla skúsená Romana Hudecová, ktorá môže byť pri top forme najlepšou hráčkou súťaže,“ poznamenal k zmenám v kádri športový riaditeľ pre extraligu Eduard Hronský. Pri ženskom tíme naďalej pokračuje úspešná spolupráca so Strednou športovou školou Bilíková.

Domovským stánkom VKP Bratislava bude naďalej nová športová hala pri Dome športu. Klub spustil predaj klasických aj VIP permanentiek v sume 149 eur, resp. 249 eur za rok. Vstupné pre nadchádzajúcu sezónu zostáva nemenné – dospelí 5 eur, študenti a dôchodcovia 3 eurá.

Prácu klubu koordinuje novozvolený Výkonný výbor, ktorý pozostáva z 8 riadnych členov, vrátane zástupcu Občianskeho združenia VKP. Predsedom Výkonného výboru a zároveň prezidentom klubu je Peter Novák.

Vedenie klubu, členovia VV VKP:

Prezident: Peter Novák, viceprezident pre športové činnosti: Eduard Hronský, viceprezident pre marketing: Roland Osvald, generálny riaditeľ klubu: Tomáš Jenča, PR manažér: Michal Bachratý, Team manager žien: Róbert Hronský, športový riaditeľ pre mládež: Juraj Tiňo, člen výkonného výboru: Miroslav Michalica.

SPONZORSKÉ POSILY – GRANDEN a EVERTEC

 Novými reklamnými partnermi VKP Bratislava a výraznými posilami na poli marketingovom sa stali obchodné značky GRANDEN a EVERTEC. Tešíme sa na spoluprácu a ďakujeme za podporu.

“Našim strategickým obchodným cieľom je spájať sa s tými najlepšími. A to isté platí aj v oblasti športu. Naša spoločnosť podporuje mládežnícke volejbalové projekty v gescii SVF, záleží nám na zdravom životnom štýle, aktívnom pohybe a raste volejbalových talentov. Teší nás, že sme si podali ruku na spoluprácu s aktuálne najúspešnejším volejbalovým klubom na Slovensku, ktorý naposledy získal mužský majstrovský titul a ženy okrem strieborných extraligových medailí aj trofej v Slovenskom pohári. Verím, že sa im bude rovnako dobre dariť aj s našim logom na dresoch,” uviedol Jozef Kollár, konateľ poisťovacej spoločnosti GRANDEN, jednej z najvýznamnejších spoločností v tomto segmente na slovenskom trhu.

EVERTEC je moderná obchodná spoločnosť, ktorá využíva moderné technológie na marketingovom trhu. „Osud VKP sme sledovali už dlhšie, pretože sme veľkými fanúšikmi volejbalu. Myslíme si, že vrátiť VKP do Bratislavy bolo výborné riešenie a už aj prinieslo svoje ovocie. Sledovali sme finálové zápasy extraligy, ich úroveň, nielen športová, rastie a budem sa tešiť, ak ku kvalite a športovému zážitku prispejeme aj našimi aktivitami a službami,“ pripomenul šéf exekutívy EVERTEC Alexander Hocko.

ZMENY V KÁDRI – MUŽI

Prišli: Fořt (ČR, Ostrava), Gabko, Turčáni (obaja Púchov, v minulej sezóne hosťovali v Komárne), Michalica (mládež).

Odišli: Jalovecký (Bitterfeld-Wolfen, Nem.), M. Kubš, Rak (obaja bez klubu).

SÚPISKA – MUŽI

Nahrávači: Juraj Zaťko (1987/192), Emil Gabko (2003/189), Matej Mihalica (2007/185).

Smečiari: Michal Trubač (2001/197), Šimon Červenák (2003/193), Dominik Fořt (ČR, 1989/190), Matej Turčáni (2003/195), Samuel Fekete (2002/197).

Univerzálni hráči: Adrián Vančo (2002/194), Samuel Jurík (1999/197).

Blokári: Andrej Billich (2002/204), Patrik Marjov (2002/199), Peter Stríž (1998/201).

Liberovia: Ľuboš Nemec (1995/183), Bartolomej Jakubík (1998/179).

REALIZAČNÝ TÍM

Tréner: Robin Pělucha (1980)

Asistent: Juraj Tiňo (1995)

Kondičný tréner: Patrik Krajčík,

Lekári: MUDr. Martin Somora a MUDr. Tomáš Horváth

Fyzioterapeut: Matúš Šíma

Štatistik: Dominik Hajtol.

ZMENY V KÁDRI – ŽENY

Prišli: Hvozdová (COP Nitra), Hudecová (po materskej prestávke, naposledy UKF Nitra), Baráthová (UKF Nitra), Lukáčová (VK Prešov).

Odišli: L. Spevár (ukončila kariéru), Fartelová (nepokračuje), Pelozová (Argentína), Murillová (Kolumbia), Štermenská (Southern Illinois University, USA), Boledovičová (Florida Southewestern College, USA).

SÚPISKA – ŽENY

Nahrávačky: Anna Kohútová (2003/181), Zdenka Hvozdová (2004/175).

Smečiarky: Romana Hudecová (1993/180),  Tamara Hrušecká (2005/187), Vladimíra Müllerová (2007/177), Nina Dreisigová (2006/184), Katarína Pazúriková (2007/180).

Blokárky: Ema Smiešková (2003/187), Barbora Baráthová (2004/181), Katarína Lukáčová (2003/184).

Univerzálne hráčky: Diana Návratová (2003/181), Zuzana Písečná (1997/187).

Liberka: Natália Takáčová (2004/168).

REALIZAČNÝ TÍM

Tréner: Pavel Bernáth (1974)

Asistenti: Andrea Snopková (1990) a Róbert Hronský (1982)

Kondičný tréner: David Kormuth

Štatistik: Daniel Hajduk

Celé video z predsezónnej tlačovej konferencie

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava