ŽenyKvalitné derby, opäť dráma a dva body

28. januára 2024

Naše volejbalistky VKP FTVŠ UK v bratislavskom derby zvíťazili proti Slávií po napínavom zápase 3:2.

Niké Extraliga ženy – nadstavba – skupina o 1. – 4. miesto – 1. kolo – sobota:

VKP FTVŠ UK Bratislava – Slávia Kooperativa EUBA 3:2 (18, -17, -22, 19, 10)

Rozhodovali: Tiršel a Juráček, 300 divákov.

VKP FTVŠ UK: Dreisgiová 9, Smiešková 7, Z. Písečná 25, Tamara Hrušecká 14, Hernandez 9, Kohútová 2, liberka Takáčová (Hvozdová 0, Hudecová 3, Baráthová 0, Návratová 2). Tréner: P. Bernáth.

SLÁVIA KOOPERATIVA: Cibulová 2, Matalíková 20, Mosher 11, Hašková 2, Kánová 20, K. Slivková 9, liberky Magdinová a Podhradská (Denysenko 0, Pavlíková 0, Furdová 14, S. Slivková 0). Tréner: J. Brečka.

Hráčky zápasu: Natália Takáčová (VKP FTVŠ UK Bratislava) – Michaela Kánová (Slávia Kooperativa EUBA)

Pavel Bernáth, tréner VKP FTVŠ UK:  “Bol to veľmi bojovný zápas a sme radi za víťazstvo. Stretnutie sa lámalo vo štvrtom sete, ako doteraz všetky zápasy so Sláviou v tejto sezóne. Teší ma, že sme vyhrali, ale aj to, že sme bojovali.”

Jakub Brečka, tréner Slávia Kooperativa: “Gratulujem VKP k zaslúženému víťazstvu. My hráme dva sety excelentne, keď nám všetko funguje a máme hru pod kontrolou, dva sety hráme “pod vodou”, keď nám nefunguje prvý kontakt s loptou. Dôkazom toho je deväť vlastných chýb v tajbrejku a to sa hrá proti súperovi ako VKP, veľmi ťažko. Som rád, že sme do zostavy zabudovali novú hráčku, Liu Mosher, ktorá odohrala za nás prvý zápas a zvládla ho veľmi dobre.”

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava