MužiVíťazná séria trvá, tri body aj z Prešova

4. februára 2024

Volejbalisti VKP FTVŠ UK Bratislava si v 3. kole nadstavby Niké Extraligy poradili s Prešovom 0:3.

Niké Extraliga muži – nadstavba – skupina o 1. – 4. miesto – 3. kolo – sobota:

VK MIRAD UNIPO Prešov – VKP FTVŠ UK Bratislava 0:3 (-22, -17, -16)

Rozhodovali: Porvazník a Höger, 303 divákov.

VK MIRAD UNIPO: Ščerba 8, Jendrejčák 5, Barták 4, Anderko 5, Tasev 6, Gulák 10, libero Turis  (Suchanič 2, Rosina 0, V. Rzyman 1, Čoma 0). Tréner: E. Digaňa.

VKP FTVŠ UK: Fořt 5, Marjov 7, Zaťko 3, Trubač 17, Billich 12, Vančo 9, libero Ľ. Nemec. Tréner: R. Pělucha.

Hráči zápasu: Martin Turis (VK MIRAD UNIPO Prešov) – Juraj Zaťko (VKP FTVŠ UK Bratislava)

Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO: Blahoželám Bratislave, za nás hladká prehra. Zaslúžene sme dostali výprask. Nefungoval nám side-out. S takými číslami, myslím pod 36% to sa reálne nedá hrať. My sme si kvázi ubránili kľúčových hráčov. Servis katastrofálny, najmä plachtiaci. Takto alibisticky to nesmieme podávať. Buď to bola úplná „žemľa“, alebo 30-metrový out. Tieto činnosti musíme zlepšiť. S chlapcami sa musím porozprávať. Oni sú strojcom nášho úspechu, respektíve ich kariéry.”

Robin Pělucha, tréner VKP FTVŠ UK: Samozrejme, teším sa z výsledku, lebo v Prešove sa veľmi ťažko vyhráva, keď sú domáci rozbehnutí. O to viac sa teším. Bol to ťažký zápas, aj keď výsledok tomu nezodpovedá. Domáci mali pasáže, potom nevychádzal servis, čo je ich tajná zbraň a my sme sa toho chytili. Dobrý zápas z jednej aj druhej strany. Pre nás s lepším koncom.”

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava