ŽenyCenný skalp Žiliny a v tabuľke pevnejšie druhé

19. februára 2024

Naše volejbalistky VKP FTVŠ UK v 3. kole nadstavby Niké extraligy žien zvíťazili nad Žilinou 3:1.

Niké Extraliga ženy – nadstavba – skupina o 1. – 4. miesto – 3. kolo – sobota:

VKP FTVŠ UK Bratislava VA UNIZA Žilina 3:1 (21, 20, -19, 23)

Rozhodovali: Čuntala a Dovičovič, 180 divákov.

VKP FTVŠ UK: Kohútová 3, Dreisigová 4, Smiešková 9, Z. Písečná 10, Hudecová 18, Hernandez 11, liberka Takáčová (Hvozdová 0, Tamara Hrušecká  6, Baráthová 1, Návratová 6). Tréner: P. Bernáth.

VA UNIZA: Kokolj 9, Glóriková 1, Popić 16, Viedenská 1, Cuartas 17, M. Kováčiková 12, liberka Kardošová (Kandaliková 3, Kafková 0, Čurná 0, M. Kubová 0). Tréner: N. Ristić.

Hráčky zápasu: Natália Takáčová (VKP FTVŠ UK Bratislava) – Katarína Popić (VA UNIZA Žilina)

Pavel Bernáth, tréner VKP FTVŠ UK: “Zo začiatku to bolo veľmi nervózne na oboch stranách. Bolo cítiť, že sme obaja dva týždne nehrali. V treťom sete Žilina zmenila taktiku, ale vysporiadali sme sa s tým a dosiahli sme veľmi cenné víťazstvo.”

Nemanja Ristić, tréner VA UNIZA: “Gratulujem družstvu VKP k víťazstvu. Bol to zaujímavý zápas, v ktorom nakoniec rozhodli nuansy. Po prvých dvoch setoch, kde naša koncentrácia klesla, sme mali šancu vrátiť sa do zápasu, avšak VKP preukázal svoju kvalitu a tentoraz zaslúžene vyhral. Nemáme čo ľutovať, pretože sme urobili maximum. Všetko, čo musíme urobiť je poučiť sa z tejto prehry a čo najlepšie sa pripraviť na UKF Nitra.”

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava