MužiVíťazná trofej Slovenského pohára sa po rokoch vracia do Bratislavy

13. februára 2024

Volejbalisti VKP FTVŠ UK Bratislava si z Niké SuperFinále Slovenského pohára odnášajú víťaznú trofej, po zaslúženom výťazstve 3:1.

Niké SuperFinále Slovenského pohára Nitra – nedeľa:

VKP FTVŠ UK Bratislava Rieker UJS Komárno 3:1 (23, -22, 19, 12)

Rozhodovali: Juráček a Kováč, 1500 divákov.

VKP FTVŠ UK: Fořt 7, Marjov 10, Zaťko 3, Trubač 18, Billich 13, Vančo 15, liberá Ľ. Nemec a Jakubík (Červenák 0, Jurík 3). Tréner: R. Pělucha.

RIEKER UJS: Kohút 10, Mlynarčík 17, Gergely 2, Mačuha 6, Kasperkevič 2, Sánta 6, liberá Krajčo a Pati-Nagy (Pavelka 12, B. Hanúsek 1, P. Porubský 0, Forró 0, Százvai 1). Tréner: R. Vlkolinský.

MVP hráč zápasu: Juraj Zaťko (VKP FTVŠ UK Bratislava)

Robin Pělucha, tréner VKP FTVŠ UK: “Veľmi sa teším, aj keď neviem dať svoje emócie najavo. Vyhrať proti tak ambicióznemu družstvu, akým je Komárno, je niečo výnimočné. Som rád, že sme vyhrali. Rozhodla koncentrácia na začiatku, ale aj v priebehu duelu, keď bolo moje družstvo mimoriadne koncentrované. Vychádzali nám veci, na ktoré sme hráčov pripravovali.”

Richard Vlkolinský, tréner Rieker UJS: “Pohár je v správnych rukách. VKP bol v tomto zápase lepším tímom. Rozhodli jednoduché veci. Hra na vysoké lopty bola jednoznačne v moci VKP a potom sa k tomu pridal aj neistý príjem z našej strany. Hra sa postupne preklápala už v druhom sete a mali sme na to zareagovať. Nastavenie niektorých hráčov bolo pre mňa dosť prekvapením. Pohár je o jednom zápase a nemusíte mať dobrý deň. VKP sa k tomu trpezlivo prepracovalo a my sme padli.”

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava