MužiZ Bystrice naplno, v semifinále s kopaničiarmi

15. marca 2024

Volejbalisti VKP FTVŠ UK Bratislava v štvrťfinále play-off Niké Extraligy mužov zvíťazili nad ŠVK Tatran Banská Bystrica 3:0.

Niké Extraliga muži – štvrťfinále play-off – 2. zápasy štvrtok:

ŠVK Tatran Banská Bystrica-Slovenská Ľupča – VKP FTVŠ UK Bratislava 0:3 (-17, -20, -17)

Rozhodovali: Novotný a Andrejčák, 150 divákov.

ŠVK TATRAN: Hlaváč 0, M. Nemec 10, Badáň 4, Matejčík 11, M. Veselý 9, Baslar 6, libero Sýkora (Záchenský 0, Urbančok 0, A. Veselý 3). Tréner: M. Nemec.

VKP FTVŠ UK: Fořt 9, Marjov 12, Hollý 1, Trubač 7, Billich 13, Vančo 7, libero Ľ. Nemec (Fekete 0, Jurík 3). Tréner: R. Pělucha.

Hráči zápasu: Max Veselý (ŠVK Tatran Banská Bystrica-Slovenská Ľupča) – Tomáš Hollý (VKP FTVŠ UK Bratislava)

Martin Nemec, tréner ŠVK Tatran: “Som veľmi pyšný na chalanov, že dokázali držať krok s takým silným súperom ako je VKP, pretože týždeň bol veľmi náročný, keďže boli maturity. Som povestný tým, že sa nezvyknem na nič vyhovárať, ale chalani mali naozaj náročný týždeň, kde hlava bola v školských povinnostiach, chlapci dostali plnú podporu od klubu aj odo mňa. V tomto zápase sme sa snažili tak fyzicky, ako aj psychicky pripraviť na súpera. Myslím, že sa to podarilo v rámci možností a dokázali sme s takým silným súperom držať krok hlavne v prvých dvoch setoch. V treťom sete už VKP ukázalo svoju silu a zvíťazilo. Zápas hodnotím pozitívne.”

Robin Pělcuha, tréner VKP FTVŠ UK: “Samozrejme som rád, že sme postúpili cez Banskú Bystricu. Nebolo to úplne ľahké, domáci bojovali, my sme skúšali aj iné rotácie, takže v tomto to bolo ok. Bolo to bojovnejšie ako v Bratislave, malo to svoje nedostatky, ale to už je za nami, pripravujeme sa na Myjavu a tešíme sa.”

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava