MužiVKP v karanténe, do pohára nenastúpi

5. januára 2021
DF1A9040

Po víťaznom finiši v závere uplynulého roka nastali prvé komplikácie. V družstve VKP Bratislava šarapatí ochorenie Covid-19, a tak s určitosťou nenastúpi na súboj Slovenského pohára v Komárne proti Svidníku.

Po kolísavej jesennej časti, v jej závere „policajti“ zabrali naplno a vyhrali všetky domáce zápasy. Postupne si zverenci Jaroslava Noseka poradili s Košicami, Svidníkom, Prešovom i Myjavou a razom sa prehupli na tretiu priečku extraligovej tabuľky. „Nesmierne nás teší, že celý tím zabral a ukázal svoju silu. Zvíťazili sme nad všetkými mužstvami, ktoré sa pohybujú v tabuľke okolo nás. V domácom prostredí nám volejbal chutil a sme radi, že sme spravili našim fanúšikom radosť, aj keď zápasy mohli sledovať len doma,“ povedal generálny manažér VKP Tomáš Jenča. „Na hodnotenie je ešte priskoro. Čaká nás ešte dohrať základnú časť a potom uvidíme, koho dostaneme v play-off. Ambície si nekladieme, koho nám osud postaví do cesty, toho budeme chcieť poraziť. Chceme sa však pohybovať medzi najlepšími,“ doplnil.

Zdravie je na
prvom mieste.

 

Po radostných okamihoch prišlo s Vianocami a na prelome rokov k problémom, ktoré zapríčinil koronavírus. „Hráči sa pravidelne testujú. Buď v klube, ale niektorí aj samostatne. Tak, ako sa nám Covid-19 počas jesene vyhýbal, teraz nás zasiahol dosť významne. Viacerí hráči mali pozitívne testy a musia byť v karanténe. Tí, čo sú zdraví, sa pripravujú individuálne,“ prezradil Jenča. S tým súvisí aj fakt, že zápas Slovenského pohára v Komárne proti Svidníku, ktorý sa má hrať 9. januára, VKP s určitosťou neodohrá. „Vyvinuli sme maximálne úsilie, aby sme mali dostatok zdravých a pripravených hráčov. Vidíme však, že situácia s koronavírusom sa dramaticky mení aj v Bratislave, pribúda počet chorých. Zdravie celého tímu je na prvom mieste. A musíme brať do úvahy aj to, že sme nechceli ohroziť ani hráčov a realizačné tímy ďalších účastníkov turnaja v Komárne. Keď sme si všetko dali dokopy, tak sme sa rozhodli, že na Slovenský pohár nenastúpime,“ uviedol generálny manažér VKP.

Najbližší zápas by tak mali Bratislavčania odohrať 23. januára o 18.00 h doma proti ŠŠ volejbal Trenčín. „Verím, že dovtedy budú všetci fit a pripravení hrať,“ uzavrel Tomáš Jenča.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava