MužiSkúsený Demeter: Pre dcérky chcem získať medailu

18. decembra 2020
DF1A6357

Boris Demeter patrí k najskúsenejším hráčom nielen v extralige, ale aj v tíme VKP Bratislava. Pred zápasom s Myjavousme ho vyspovedali ako vníma návrat “policajtov” do Bratislavy i to, čo očakáva od najbližšieho zápasu s Myjavou.

Aká je atmosféra v kabíne po troch domácich výhrach?

Samozrejme, iná ako výborná nemôže byť. Tri zápasy za 3 body s troma kvalitnými súpermi je to, na čo sme od začiatku sezóny čakali. Po doslova spackanom úvode sezóny sme konečne začali hrať volejbal, ktorý sa od nás očakával. Pripisujem to väčšej zohratosti, ktorá nám v úvode sezóny chýbala a množstvo setov sme prehrávali vo veľmi tesných koncovkách. Veľkú rolu zohráva aj domáce prostredie a k tímu sa po otcovských povinnostiach pripojil aj nahrávač Tomáš Hollý, ktorý je známy aj tým, že mimo hráčskych kvalít vie priviesť chlapcov doslova „do pozoru“!  (úsmev).

Čo možno očakávať od zápasu s Myjavou?

Už prvý vzájomný zápas bol vyrovnaný a do poslednej chvíle napínavý. Ideálne by bolo poslať  „pipenovcov“ späť na kopanice s troma nulkami v dvoch mikrobusoch, avšak matematika zajtrajšieho zápasu mi skôr vychádza na veľký boj o každú loptu s podobným napínavým priebehom ako na Myjave. Čiže domáci vyhrajú (úsmev).

Ty patríš k najskúsenejším hráčom extraligy. Ako sa cítiš a ako zatiaľ hodnotíš tuto sezónu?

Presne ako píšeš, vek je len číslo, šediny vyrašili, telo občas zabolí, no remeslo sa nezabúda. Ľuboš Kostoláni mi moc šancí dostať sa na ihrisko nedal, podáva zatiaľ stabilne dobré výkony a nič by som nemal proti, aby to tak ostalo až do konca sezóny s podmienkou, že ma domov odnesú s medailou na krku 😊. Na hodnotenie je ešte priskoro, verím že sa sezóna dôstojne dohrá a budem rád keď budem môcť rozpíliť medailu pre moje dve dcérky.

Ako zatiaľ vnímaš návrat VKP do Bratislavy?

VKP bola vždy moja srdcová záležitosť. VKP môže z veľkej časti za to, čím dnes som, za čo som veľmi vďačný. Som nesmierne rád, že VKP je späť v Bratislave tam, kde vždy patril a veľmi mu prajem, aby jedného dňa obhájil pozície z čias svojej najväčšej slávy.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?