MužiDo VKP „mladé pušky“ z Trenčína

8. februára 2021
DF1A2548 copy

Nové posily. Funkcionári VKP Bratislava zabrali na prestupovom trhu a do svojich radov získali na hosťovanie dvojicu mladíkov zo ŠŠ volejbal Trenčín.

Z Trenčína sa do Bratislavy presťahuje univerzál Adrián Vančo (18 rokov) a blokár Andrej Billich (18 rokov). „Oboch sme sledovali počas celej sezóny. Sú veľmi talentovaní a teší ma, že sme ich pred play-off získali do našich radov. Som presvedčený, že zapadnú do tímu, zvýšia konkurenciu i kvalitu pred náročnými zápasmi o medaily a budú vo svojej kariére ešte viac napredovať,“ uviedol generálny manažér VKP Bratislava Tomáš Jenča.

Vančo pochádza zo Starej Ľubovne a po základnej časti je na 6. mieste v tabuľke univerzálov, Billich je z Popradu a medzi blokármi v extralige mu patrí 8. priečka. „Ako tréner som ich zažil v reprezentačnom tíme do 20 rokov a viem, že majú veľký potenciál. Pri vyspelom, skúsenom tíme, ktorý máme k dispozícii môžu ďalej napredovať a vyskúšať si atmosféru play-off v tak mladom veku. Obaja boli základnými piliermi svojho mladého družstva v Trenčíne. Myslím si, že vhodne doplnia náš káder,“ prezradil asistent trénera VKP Juraj Tiňo.

Obaja maturanti budú trénerom k dispozícii už v najbližšom stretnutí vo štvrťfinále play-off proti Košiciam. „Znamená to pre mňa veľmi veľa. Je to môj prvý oficiálny veľký posun v kariére. Beriem to pre mňa ako veľké plus. Teším sa na nový kolektív, no hlavne na mnoho skúsených a kvalitných hráčov, od ktorých sa môžem veľa naučiť. Najmä od Ľuboša Kostolániho, ktorý má skvelé údery a v tomto smere sa mám, čo zlepšovať. A teším sa aj na Juraja Zaťka, tie jeho nahrávky, to je nádhera,“ neskrýval nadšenie z nového pôsobiska Adrián Vančo. „Vnímam to ako dobrú príležitosť zdokonaľovať sa, keďže Trenčín nehrá play-off. Pre mňa osobne bude prínosom hrať dôležité zápasy a zažiť atmosféru zápasov, v ktorých ide o medaily. Ešte som nemal možnosť byť súčasťou takýchto súbojov. Teším sa, chcem naberať v tréningu a snáď aj v zápasoch nejaké skúsenosti. Na VKP vidieť, že funguje chémia medzi skúsenými a mladými hráčmi. Ťahajú sa navzájom a vytvára to dobrý výsledok. Snáď niektorým nebudem musieť v kabíne vykať, budem sa snažiť zvyknúť na tykanie,“ doplnil s úsmevom Andrej Billich.

Foto: Michal Špánik, ŠŠ volejbal Trenčín

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava