MužiKapitán Zaťko: Začína nová súťaž

9. februára 2021
DF1A1839

Po základnej časti extraligy skončili naši volejbalisti na treťom mieste. Najmä výkony v druhej časti sezóny ukázali kvalitu tímu v plnom svetle. A potvrdiť fazónu budú chcieť hráči vedení kapitánom Jurajom zaťkom už vo štvrťfinále proti Košiciam.  

Sedem zápasov na domácej palubovke, sedem víťazstiev, bez stratu bodu. To je bilancia z posledných týždňov. VKP je však mysľou už v play-off, kde sa v úvode stretnú v sérii s VK KDS-šport Košice. „Nálada v tíme je super, hoci máme určité personálne problémy. Dúfam, že sa to nejak výrazne neprejaví na našej sérii víťazstiev. Dúfam, že sa chlapci čoskoro vrátia do zostavy,“ uviedol kapitán tímu Juraj Zaťko. „V podstate nás čaká tri až päť najdôležitejších zápasov v sezóne. Štvrťfinále rozhoduje o úspechu či neúspechu v sezóne, lebo rozdiel v postavení je už veľký. Liga bola tento rok veľmi vyrovnaná. Prvé dve série play-off budú určite napínavé. Dopredu je ťažké povedať, kto vyhrá. Pravdepodobne, pre umiestnenie v tabuľke po základnej časti sme proti Košiciam miernym favoritom, ale play-off je úplne iná súťaž. Môže sa stať všeličo,“ pokračoval reprezentant Slovenska.

Program je nabitý. Už sa nebude hrať len cez víkendy, ale systémom streda-sobota. „To nám neprekáža. Budeme si musieť opäť zvyknúť aj na zápasy vonku. Po sérii siedmich zápasov doma to nebude ľahké. Dúfam, že sme si vybudovali dostatočné sebavedomie, aby sme to zvládli,“ povedal Zaťko.

Štart sezóny nezachytil zverencov Jaroslava Noseka v ideálnej forme, no postupom času prišli zlepšené výkony i výsledky, čo sa odzrkadlilo na postavení v tabuľke. V domácom prostredí dokázali zdolať aj vyššie postavený Prešova a Myjavu. „Niektoré veci sa v športe oklamať nedajú. Napriek tomu, že sa pozbiera veľa kvalitných volejbalistov, ešte to neznamená, že hneď v danom momente budú tvoriť dobrý a úspešný tím. A presne to sa stalo aj nám. Potrebovali sme čas, sadnúť si, a keď to na prelome novembra a decembra prišlo, tak podávame výkony, ktoré sa od nás očakávajú,“ vysvetlil. „Štvrťfinále je úplne najdôležitejšie. Prvý zápas môže udať smer série. Máme výhodu domáceho prostredia, naozaj domáceho, keďže zostávame hrať v hale na FEI STU. Dúfam, že to využijeme,“ uzavrel Juraj Zaťko.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?