MužiKapitán Zaťko a libero Nemec do repre: Pomôcť k postupu

7. apríla 2021
DF1A6009

Dvaja hráči z nášho kádra, kapitán Juraj Zaťko a libero Ľuboš Nemec figurujú v nominácii reprezentácie Slovenska na kvalifikáciu majstrovstiev Európy.

Príprava pod vedením trénera Mareka Kardoša odštartuje 14. apríla v Nitre. Počas nej odohrá Slovensko aj s našimi oporami tri prípravné zápasy v domácom prostredí s Českom. Prvý turnaj o postup na európsky šampionát sa odohrá v termíne 7. – 9. mája (Nitra). Postupne sa národný tím predstaví proti Švajčiarsku, Rumunsku a Albánsku. Pred druhým turnajom sa budú Slováci pripravovať v Púchove (10. – 13. mája) a následne s rovnakými súpermi zabojujú o postup na turnaji v Rumunsku. „Pôvodne sme sa mali zísť v januári, ale presunulo sa to na máj. Som rád, že sa zúčastním zrazu a teším sa z pozvánky do repre. Príprava nebude dlhá, tento režim mi vyhovuje. Spravíme maximum, aby sa nám podarilo postúpiť na európsky šampionát. Následne presedlám na beach volejbal, ktorý preferujem v lete, takže Európsku ligu určite vynechám. No, a v prípade postupu na Euro je môj štart ešte otázny,“ uviedol Ľuboš Nemec a dodal: „Myslím si, že sme favoritom. Predpokladá sa, že postúpime a verím, že sa nám to podarí.“

Kapitán Juraj Zaťko je s 243 štartmi rekordérom v národnom drese. Nikto nenastúpil za najcennejší dres častejšie ako on. „Rozhodnutie prijať pozvánku do repre bolo tentoraz veľmi ťažké, ale nakoniec sme sa za určitých kompromisných podmienok dohodli. Pokúsim sa pomôcť tímu k postupu na majstrovstvá Európy. Až na jednu absenciu budeme v plnej sile a doplnení veľmi zaujímavými mladými hráčmi. Verím, že tím bude dostatočne silný, aby sme kvalifikáciu zvládli. Najväčší problém asi budú robiť Rumuni, ale musíme sa s tým popasovať,“ uviedol skúsený nahrávač Juraj Zaťko.

Text: Nina Osvaldová, foto: Michal Špánik

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?