MužiMedailové plány VKP Bratislava sa presúvajú na novú sezónu

16. apríla 2021
DF1A3875

Sklamanie, nové skúsenosti, ale aj nové výzvy. Najúspešnejší slovenský volejbalový tím v histórií VKP Bratislava mal po návrate do hlavného mesta ambíciu bojovať o medaily. No skončil už vo štvrťfinále play-off a napokon sa umiestnil na 5. mieste. Na zhodnotenie návratu „policajtov“ na slovenskú volejbalovú mapu, ale na ambície do ďalšieho ročníka sme si pozvali viceprezidenta klubu Eduarda Hronského.

Vlani na začiatku októbra odštartovala ďalšia extraligová sezóna volejbalového nováčika VKP Bratislava po niekoľkoročnej odmlke. „Policajtom“ sa podarilo zoceliť tím nádejných mladých hráčov doplnených skúsenými harcovníkmi. „Úvod sezóny bol rozpačitý nielen výsledkovo, nasledoval výborný stred, ale neúspešný koniec. Celkove teda sezóna nie je podľa našich predstáv,“ zhodnotil v krátkosti ročník Eduard Hronský. „Cieľom celého tímu bolo dostať sa do top štvorky, a preto veľké sklamanie. Všetko sa to pred sezónou zomlelo veľmi rýchlo. Na poslednú chvíľu pred štartom súťaže sa nám podarilo poskladať kvalitné mužstvo, klub fungoval profesionálne po všetkých stránkach,“ doplnil.

Boľavá prehra

Pre VKP dlho platilo pravidlo – môj dom, môj hrad. Prehra na vlastnej palubovke prišla až v tej najnevhodnejšej chvíli, ktorej predchádzala karanténa v tíme. VKP prišlo o niekoľko týždňov dôležitej prípravy, čo spôsobilo aj vyradenie zo Slovenského pohára a následne stopku vo štvrťfinále play-off.

„To tak väčšinou býva. Vyhrávate, držíte sériu neporaziteľnosti, ale aj tá sa raz skončí. Aj prehra musí raz prísť. Áno, rozhodujúci zápas doma s Košicami o postup do semifinále bol veľmi, veľmi boľavý. Ukázalo sa, že družstvá boli tento rok veľmi vyrovnané a do každého z nich zasiahol nejaký problém s covidom. Niekto trénovať mohol, niekto nie. Tímy, ktoré boli v závere sezóny zdravé a chytili hernú fazónu, z toho vyšli najlepšie. Samozrejme, neprispelo k tomu ani riadenie súťaže. Niektoré série play-off sa hrali na dva víťazné súboje, iné na tri. Niekto vypadol, keď nehral kvôli korone, ako my v Slovenskom pohári, na niekoho sa čakalo, kým sa z korony dostane. Od začiatku mali byť striktne nastavené pravidlá a nie to neustále meniť a improvizovať. Aj toto priniesla sezóna, ktorá práve vrcholí a radí sa medzi výnimočné,“ skomentoval Hronský.

Základom práca s mládežou

Po základnej časti pribudli do kádra aj dvaja mladí hráči z Trenčína – Adrián Vančo a Andrej Billich. „Vo VKP sa vždy výborne pracovalo s mládežou a v tom chceme pokračovať. Čo sa týka extraligového mužstva, najideálnejšia je kombinácia skúsenosti starých hráčov so strednou generáciou a s údernosťou mladých. Touto cestou sa chceme vydať, máme zaujímavé typy na úrovni 19, až 22 rokov. Samozrejme, s nimi treba pracovať, čo najviac a ak sa nám podarí udržať nejakých skúsených hráčov v tíme, budeme radi,“ doplnil.

Hronský tiež ocenil hráčov zo „starej gardy“, ktorí pomohli vybudovať tím. „Chcel by som sa im poďakovať, že boli ochotní pomôcť. Sú to manželia, otcovia, živitelia rodín a v danej situácii nezaváhali, aby priložili ruku k dielu. Či už je to Boris Demeter, Tomáš Hollý alebo Tomáš Vojkovič, sú to praví srdciari,“ poznamenal viceprezident VKP.

Jasná vízia

A aké sú očakávania či priority v nasledujúcej sezóne? „Klub má svoju víziu jasne určenú. Pevne veríme, že nová sezóna bude lepšia. Dúfame tiež, že budú s nami priamo na zápasoch aj priaznivci volejbalu, ktorí do nás vkladajú veľkú nádej. Predsa len, bez fanúšikov na tribúnach to nie je ono. Hlavný cieľ je získať medailu. Všetko sa vyjasní v nasledujúcich týždňoch. Dúfam, že keď budeme zaočkovaní, situácia v športe sa uvoľní a aj volejbal sa vráti do tradičného kolobehu. Dôležité bude, aby sa sezóna začala včas, bez obmedzení a s kádrom, ktorý bude ucelený a dobre pripravený,“ povedal.

Nová sezóna v novej hale

Najväčší problém Bratislavy naďalej zostáva absencia športového stánku pre halové športy, teda aj pre volejbal. Nová hala pri Dome športu už stojí, je skolaudovaná, hádzanárky v nej absolvovali prípravu pred kvalifikačnými zápasmi a na nasťahovanie čaká aj VKP.

„Hala sa stavala pre šport. Tak nech sa v nej športuje. Počítali sme s tým, že hneď v prvej sezóne tam budeme hrať. Nestalo sa, nemali sme tam zatiaľ ani tréning. Vraj tam nie sú kompetenčne vyjasnené určité veci. My do tejto záležitosti vstupovať nemôžeme a ani nevieme. Hala patrí Slovenskému zväzu hádzanej. Sme presvedčení, že na 99,9% novú sezónu už budeme hrať v novej hale,“ uzavrel Hronský.

Článok je prevzatý z webu sport.sk

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?