MužiÚvodná misia splnená, aj s našimi Zaťkom a Nemcom

11. mája 2021
DF1A7432-upr

Slovenská volejbalová reprezentácia mužov získala v prvom kvalifikačnom turnaji v Nitre plný počet 9 bodov a je krok od postupu na majstrovstvá Európy. Kľúčovými hráčmi v národnom drese bola aj dvojica z VKP Bratislava – nahrávač Juraj Zaťko a libero Ľuboš Nemec.

Doma naši reprezentanti postupne zdolali Švajčiarsko (3:0), Rumunsko (3:1) a Albánsko (3:1). So ziskom deviatich bodov majú výbornú východiskovú pozíciu pred nasledujúcim turnajom v rumunskom Ploješti (14. – 16. mája). „Sme radi, že sme získali deväť, čím sme splnili náš cieľ. V celom turnaji sme stratili len dva sety. V Rumunsku bude dôležitý hneď úvodný zápas proti Švajčiarsku. Víťazstvo nám, pravdepodobne, zabezpečí postup na európsky šampionát. Je to otvorené, vôbec si nemôžeme dovoliť poľaviť a musíme sa sústrediť na nasledujúci turnaj,“ povedal v rozhovore pre RTVS kapitán VKP Bratislava Juraj Zaťko, ktorý má na konte 248 zápasov v najcennejšom drese. Je tak rekordérom v počte odohratých zápasov za slovenskú reprezentáciu. V sobotu môže v Rumunsku zaokrúhliť svoje štarty na čísle 250. „Cítim sa veľmi dobre fyzicky. Pár chalanov som prežil takmer celý život. Je to pre mňa prirodzené prostredie a som rád, že môžem byť v národnom tíme, hoci si to vyžiadalo určité ústupky. Dúfam, že moja misia bude úspešná a vybojujeme postup na majstrovstvá Európy,“ doplnil Juraj Zaťko, ktorý šestku na drese VKP vymenil za pätnástku vo farbách Slovenska.

Dôležitým článkom v tíme Mareka Kardoša je aj naše libero Ľuboš Nemec, ktorý rovnako ako Zaťko zasiahol do všetkých troch domácich stretnutí a prispel k plnému bodovému zisku. Aktuálne sa obaja „policajti“ pripravujú s reprezentáciou v Púchove. „S výsledkami v prvých troch zápasoch v Nitre sme veľmi spokojní. Dosiahli sme maximálny počet bodov. Menšie prekvapenia nastalo, keď Švajčiari porazili Rumunsko, čo sme nečakali. Tým pádom bude pre nás veľmi, veľmi dôležitý súboj so Švajčiarmi hneď v úvodnom zápase v Rumunsku. Myslím si, že môžeme byť spokojní aj s našimi výkonmi, ale vieme, kde máme ešte rezervy a na čom môžeme zapracovať a zlepšiť sa do ďalšieho turnaja. Všetci sa tešíme a verím, že sa nám podarí postúpiť a kvalifikovať sa na majstrovstvá Európy,“ uviedol Ľuboš Nemec.

Program Slovenska v Ploješti:

piatok 14. mája

Slovensko – Švajčiarsko (19.00 h)

sobota 15. mája

Albánsko – Slovensko (19.00 h)

nedeľa 16. mája

Rumunsko – Slovensko (16.00 h)

Všetky zápasy môžete sledovať v priamych prenosoch na Huste.TV

mb, foto: SVF/Vladimír Pyxel Domen

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?