MužiPavličko s Trubačom na ME v beachvolejbale

21. apríla 2021
PHOTO-2021-04-16-17-23-36

Dvojica hráčov VKP Bratislava – nahrávač Bruno Pavličko a smečiar Michal Trubač budú reprezentovať Slovensko v plážovom volejbale na európskom šampionáte vekovej kategórie do 22 rokov.

Obaja sa momentálne pripravujú pod taktovkou trénera Ondreja Hrubošku. Záverečný turnaj majstrovstiev Európy sa uskutoční 13. – 16. mája v rakúskom Badene. „Trénujeme štyri až päťkrát týždenne, buď na Draždiaku alebo v Dúbravke v hale na ZŠ Batková, kde je nanosený piesok. Všetko závisí od počasia. Prvý týždeň bol trochu vtipný, zaujímavý. Na piesku je to trochu iné ako v hale, najmä časovanie na útok, vietor, hrá sa s inými loptami. Prispôsobovanie je ťažšie, ale postupne sa do toho dostávame. Príprava je síce krátka, ale posnažíme sa zlepšiť to, čo vieme a zakryť, čo nevieme (úsmev). Na šampionát sa už tešíme. Zároveň by sme sa chceli poďakovať vedeniu VKP Bratislava, že nás uvoľnil do beachvolejbalovej reprezentácie,“ prezradil nahrávač VKP Bratislava Bruno Pavličko.

„Poznáme sa nejakú dobu, máme toho dosť vo volejbale prežité a sme zohratí. Rozumieme si aj mimo ihriska. Vyhrali sme aj majstrovstvá Slovenska. Bruno je na ihrisku klasický vodcovský typ, čo oceňujem. Vie ma podržať aj v ťažších chvíľach. Ja som sa na piesok vrátil po pol roku, Bruno po takmer roku a on bol k tomu dlhšiu dobu zranený a strávil veľa času v posilňovni. Kvalifikáciu sme úspešne zvládli, radi by sme na šampionáte postúpili zo skupiny, vyhrať, čo najviac zápasov a udržať sa v turnaji, čo najdlhšie. A samozrejme, zabaviť sa, užiť si to,“ povedal Michal Trubač. „Prípravu nám trochu znepríjemnilo počasie. Teraz nás pribrzdila korona a musíme čakať na PCR testy. Sme radi, že napriek pandémii sa tento projekt podarilo vytvoriť a môžeme ísť na majstrovstvá Európy. Zo strany federácie aj trénerov všetci robia maximum, čo sa dá,“ dodal.

Obaja hráči VKP sú aj v širšej nominácii na Európsky Kontinentálny pohár v plážovom volejbale mužov, ktorý sa tiež uskutoční v rakúskom Badene (6. – 9. mája). Okrem nich je v hre o účasť na turnaji aj náš ďalší hráč Tomáš Vojkovič.

Tomáš Vojkovič v hre o Kontinentálny pohár v beachi

miba, foto: archív, Michal Špánik

 

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?