MužiV drese VKP končí pätica hráčov

1. júna 2021
DF1A6396

Po minuloročnej sezóne v extralige klub avizoval, že príde k určitým zmenám v tíme. Posledný májový deň sa VKP dohodol na ukončení spolupráce s piatimi hráčmi, ktorí už v nasledujúcej sezóne nebudú obliekať dres “policajtov”.

Už po poslednom zápase sezóny avizoval koniec kariéry Boris Demeter. „V tíme je veľa mladých perspektívnych chalanov, ktorí si zaslúžia dostať šancu. Poslednú sezónu som si užil akoby to bola moja prvá. Vrátil som sa po piatich rokoch z dôchodku. Vhupol som do polomladého kolektívu. Bol som najstarší, telo bolelo, ale som rád, že som sa nezranil. Jediné, čo ma mrzí, že sme nezabojovali o medaily. Keď bude VKP hrať v novej hale, ktorú vidím z balkóna môjho bytu, tak budem v rámci možností na každom zápase,“ uviedol najskúsenejší hráč extraligy Boris Demeter, ktorý bol spoločne s Tomášom Hollým aj tvorcom dobrej nálady v kabíne. „Som odchovancom VKP, potešilo ma, že sa vrátil klub do Bratislavy, aj keď to už nebolo do našej haly v PKO. Je to super, že volejbal je tu naspäť a netreba nikde cestovať. Škoda, že sme nesiahli na medailu. Tím sme nemali zlý, ale pokazili sme si to v poslednom zápase s Košicami. S profesionálnou kariérou som skončil už pred štyrmi rokmi, ale som rád, že som mohol byť pri návrate VKP do Bratislavy. Rád som si prišiel zahrať, či zatrénovať, ale už to je ťažké skĺbiť aj s rodinnými povinnosťami. Zostávam však volejbalovým fanúšikom. Už pomaly zapojím do haly aj deti, hoci sú ešte malé, možno nejaké lopty prídu pozbierať a ja aspoň dostanem priepustku z domu a budem sa chodiť pozerať ako sa chlapcom darí. A naďalej zostávam hrať našu rekreačnú Bratislavskú volejbalovú ligu s našimi legendami, kde si dáme po zápase nejaké pivko. Snáď ma už nikto definitívne nezavolá hrať extraligu,“ povedal s úsmevom nahrávač Tomáš Hollý.

Smečiar Marek Gergely prijal ponuku z rakúskeho klubu SK Zadruga Aich/Dob a prvýkrát si vyskúša legionársky chlebíček. „S VKP sme sa rozišli v dobrom, budem mať na klub výborné spomienky. Posledná sezóna mi dala veľmi veľa v mojej doterajšej kariére, keďže som pravidelne nastupoval v základnej šestke. Odohral som veľa zápasov po boku kvalitných spoluhráčov. Vyskúšal som si, aké to je dochádzať na tréningy. Dalo mi to veľa skúseností do ďalšieho vývoja. Určite budem svoj bývalý klub sledovať a fandiť im na diaľku. A možno sa stretneme aj v nejakých zápasoch. Teraz sa teším na novú výzvu. Chcem sa zlepšiť herne, vyskúšať si život osamote a útočiť na tie najvyššie méty v MEVZ-e alebo domácej súťaži,“ uviedol nitriansky rodák Marek Gergely.

V novej sezóne si už modro-biely dres VKP neoblečie ani ďalší smečiar Milan Marinič. „S klubom sme sa nedohodli na pokračovaní spolupráce. Po zvážení všetkých vecí som sa rozhodol skončiť s volejbalom. Idem si vlastnou cestou a až budúcnosť ukáže, akým smerom sa uberiem. Mrzí ma to, ale taký je športový život. Budem klubu držať palce,“ povedal Milan Marinič.

S Bratislavou sa lúči aj blokár Filip Kraisl. „Vraciam sa do svojho materského klubu do Nového Mesta nad Váhom. Už budem hrať volejbal len popri zamestnaní, nevidím to už na profesionálnu kariéru, aj keď nikdy nehovor nikdy. Na VKP budem spomínať len v dobrom. Mužstvo bolo narýchlo poskladané, ale stretli sme sa výborná partia. Nebolo to úplne najhoršie, ale mali sme iný cieľ, ktorý sa nám nepodarilo splniť. Klub sa vrátil po rokoch do Bratislavy a prvá sezóna býva najkrajšia a na také sa určite nezabúda. Nebyť koronavírusu,  mohlo to byť ešte krajšie,“ prezradil Filip Kraisl.

Ďakujeme

„Všetkým chlapcom ďakujem za rok, ktorý sme strávili v našej prvej sezóne po návrate do extraligy. Každý z nich mal svoju pozíciu v tíme. Marek Gergely sa posunul do zahraničia. Tomáš Hollý s Borisom Demeterom zostanú navždy veľkými osobnosťami VKP. Milan Marinič i Filip Kraisl boli bojovníci na palubovke, zapadli do kabíny, ale po vzájomnej dohode napokon v klube končia. Každému z nich držím palce v športovom i súkromnom živote. A možno sa s niektorými z nich ešte vo volejbale stretneme,“ vyjadril sa generálny manažér VKP Bratislava Tomáš Jenča.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava