NezaradenéŠportovým riaditeľom klubu sa stal Peter Kalný

7. júna 2021
IMG_5233

Skúsený odborník Peter Kalný (61) sa po dlhých rokoch vracia do VKP Bratislava. Trénerskú pozíciu teraz vymení za manažérsku, keď bude od novej sezóny zastávať pozíciu športového riaditeľa.

Peter Kalný naposledy pôsobil od roku 2016 ako šéftréner v COP Trenčín. „VKP je pre mňa návrat – s ambíciami, odhodlaním, ale s veľkou pokorou. Okolie nás bude porovnávať s VKP, ktoré bolo v minulosti ozaj pojmom. V minulosti spolupráca s inými klubmi prinášalo pozitívne aj negatívne energie. Dnes sa musíme spoľahnúť sami na seba. Chceme robiť zmysluplné postupné kroky a v Bratislave znovu prilákať fanúšikov a hlavne mládež na dobrý kvalitný volejbal,“ uviedol Peter Kalný.

„Sme radi, že sme náš klub posilnili aj na funkcionárskom poli. Peter Kalný patrí medzi najväčších volejbalových odborníkov na Slovensku. V klube bude mať na starosti športovú stránku od mládeže až po seniorské tímy. Vychoval veľké množstvo kvalitných hráčov. Som presvedčený, že jeho skúsenosti a odbornosť pomôžu klubu dosahovať tie najvyššie méty,“ vyjadril sa generálny manažér VKP Tomáš Jenča.

Rodák z Trenčína aktívne hrával v dorasteneckých tímoch ČH Bratislava, po absolvovaní štúdia na FTVŠ v Bratislave robil asistenta trénera v Dukle Trenčín a od roku 1985 v ČH Bratislava. Od sezóny 1989/1990 viedol ako prvý tréner mužstvo, ktoré vo federálnej lige získalo bronz. V roku 1993 priviedol VKP Bratislava k historicky prvému slovenskému titulu. O rok neskôr sa stal rakúskym majstrom s Donaukraft Viedeň. V klubovom volejbale pôsobil aj v Spojených arabských emirátoch, Petrocheme Dubová, DHL Ostrava, VKP Bratislava, Novom Meste nad Váhom, VK Ekonóm SPU Nitra, STU Bratislava, Šachťare Soligorsk v Bielorusku, VC Pavlodar v Kazachstane či vo Svidníku. Majstrom Slovenska bol aj s Dubovou v roku 2001 a s Novým Mestom nad Váhom v roku 2007. Seniorské reprezentácie viedol na troch ME – Česko-Slovensko v roku 1993, Slovensko v rokoch 1997 a 2001.

mb, foto: VKP

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?