MužiVýborná správa. Muži okrem extraligy aj do Stredoeurópskej ligy

15. júna 2021
DF1A3333

Okrem slovenskej extraligy a európskeho Challenge Cupu budú muži VKP Bratislava hrať v novej sezóne aj Stredoeurópsku ligu vo volejbale (MEL), ktorú organizuje MEVZA.

Klub už podal oficiálnu prihlášku, teraz sa čaká na finálny počet účastníkov súťaže. Ak sa prihlási do súťaže 8 účastníkov, štart ligy je naplánovaný v termíne 8.- 11. októbra 2021. O týždeň skôr odštartuje Stredoeurópska liga v prípade 10 alebo 12 tímov. „Keďže slovenská liga prišla o dvoch atraktívnych účastníkov Košice a Prievidzu, tak sme sa rozhodli zmerať si sily aj s tímami z okolitých krajín. Bude to dobrá previerka pre náš tím. Uvidíme, na čo sme a môžeme sa porovnávať s kvalitnými klubmi zo Slovinska, Rakúska a Chorvátska. Verím, že Stredoeurópska liga priláka do hľadiska aj fanúšikov volejbalu v Bratislave a okolí a uvidia naživo výborný volejbal. Zároveň to bude motiváciou aj pre našich mladých hráčov, aby sa ukázali a získali cenné skúsenosti,“ uviedol generálny manažér VKP Bratislava Tomáš Jenča.

Minulú sezónu štartovalo v Stredoeurópskej lige 7 tímov – Ach Volley Ľubľana, OK Calcit Kamnik, OK Merkur Maribor (všetci Slovinsko), HAOK Mladost Záhreb (Chorvátsko), SK Zadruga Aich/Dob, Union Raiffeisen Waldviertel, UVC Holding Graz (všetci Rakúsko).

mb, foto: VKP/Michal Špánik

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava