MužiAko ich nepoznáme. Muži VKP vysadili 48 stromčekov

24. septembra 2021
DF1A6170

Výborná nálada, úsmevy od ucha k uchu, ale aj kus driny. Tak vyzeral deň volejbalistov VKP Bratislava, ktorí prijali pozvanie do krásneho areálu kaštieľa Château Appony v Oponiciach. Spoločne za niekoľko hodín vysadili v rozľahlej záhrade 48 ihličnatých stromov.

Kaštieľ v Oponiciach je umiestnený v lone prírody storočných stromov. Je považovaný za klenot architektúry, ktorý vybudoval v duchu dobovej noblesy šľachtický rod Apponyovcov. Château Appony v spolupráci s Európskym inštitútom regionálneho rozvoja vysádza v záhrade desiatky stromov a ruku k dielu priložili aj naši volejbalisti. Nikoho nebolo treba nútiť, dobrovoľne sa svojej role zhostili na jednotku s hviezdičkou. Na chvíľu zabudli na volejbalovú loptu, nasadili si pracovné rukavice, chytili do ruky lopaty a rýle a šup ho do práce. S dobrou náladou im to šlo rovnako dobre ako na palubovke. Všetci ukázali, že ani manuálna robota im nie je cudzia. Dokopy vysadili 48 ihličnatých stromov, ktoré budú rásť ruka v ruke s ich výkonmi na ihrisku. „Tieto tri stromy budú blokárske,“ smiali sa Andrej Billich s Radom Prešinským, keď spoločne pracovali na jednom úseku, rovnako ako na ihrisku. Nahrávač a kapitán tímu Juraj Zaťko zase nezaprel v sebe svoje vlohy z volejbalu. Rovnako dobre ako dokáže pripraviť útoky pre svojich spoluhráčov, dokázal v záhrade koordinovať prácu. „Vy choďte teraz tam dozadu, tam sa zíde každá ruka. Nech nám to rýchlejšie odsýpa,“ zavelil Ďuri. Hráči si pobyt v krásnom prostredí zjavne užívali. Mladík Adrián Vančo si vyskúšal aj šoférovanie malého traktora. „Už viem, čo budem robiť, keď skončím s volejbalom,“ chichúňal sa rodák zo Starej Ľubovne. Odmenou našim chlapcom bol pocit dobre odvedenej práce, tímová spolupráca, ktorá sa môže preniesť aj do volejbalových zápasov. Avšak, nielen to. Vychutnali si tiež prehliadku slávnej knižnice, ktorá je ukrytá v kaštieli a tiež oddych v nádhernom wellness centre.

Po päťhodinovej šichte v záhrade si dopriali grilované špeciality a následne sa už sústredili na úvodný zápas extraligy v Trenčíne. „Bolo to super,“ zhodli sa všetci pri návrate z Oponíc do Bratislavy.

mb, foto: Michal Špánik

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?