MužiOmladina potrápila Waldviertel

6. októbra 2021
IMG_9405

Po výhre na Myjave v 1. kole Stredoeurópskej ligy MEVZA prehrali volejbalisti VKP Bratislava v 2. kole na palubovke Waldviertelu 3:0.

„Policajti“ vycestovali do Rakúska bez štvorice skúsených hráčov, doma zostali Malina, Kostoláni, Prešinský i kapitán Zaťko, ktorého líderskú pozíciu prevzal blokár Ján Tarabus. Premiéru v drese VKP si odkrútil mladý nahrávač Branislav Belas. Prvé podanie v zápase patrilo Šimonovi Červenákovi, ktorý debutoval v Stredoeurópskej lige. Hoci v úvode domáci odskočili na rozdiel 6 bodov, naši chlapci dokázali znížiť manko len na dva body, Waldviertel si držiaval pohodlné vedenie. Za stavu 23:17 v prvom sete sa dostal na palubovku aj mladík Branislav Belas. Hoci zverenci Matúša kalného v závere znížili skóre, úvodné dejstvo zvládli domáci.

Druhý set začali Bratislavčania lepšie, šli dokonca do päťbodového náskoku (11:16), ktoré si držali až kým domáci vyrovnali na 22:22. Medzitým sme dokonca dali dve esá Pavličkom a Billichom. Záver druhého setu bol teda dramatický, no povestná šťastena sa priklonila na rakúsku stranu.

Tretí set naši začali opäť dobre, no vedenie nám vydržalo len do stavu 10:10. V strednej časti sa Waldviertel odpútal na rozdiel troch bodov, trafili dokonca dve esá, ale VKP sa nevzdávalo a naďalej bojovalo proti silnému súperovi, ale koncovku zvládli domáci a vyhrali 3:0. Už v sobotu nás čaká o 18.00 hod. extraligový súboj na domácej palubovke s Myjavou.

Union Raiffeisen Waldviertel – VKP Bratislava 3:0 (22, 23, 22)

Rozhodovali: René Činátl a Tomáš Buchar (obaja ČR), 150 divákov

VKP: Billich 7, Jurík 5, Vančo 15, Pavličko 2, Yacoubou 9, Červenák 2, libero Kurej (Tarabus 4, Belas). Tréner: M. Kalný.

Tréner Matúš Kalný: „Škoda druhého setu, keď sme vyhrávali o štyri body. Tam sme si to v závere skomplikovali. Na to, že sme boli prvýkrát v tejto zostave, chýbali nám naši najskúsenejší hráči, tak to nie je zlý výsledok. Až na naše podanie, ktorých sme veľa pokazili to bol solídny výkon. Pre chlapcov sú to cenné skúsenosti, najmä pre Šimona Červenáka, ktorý odohral prvý raz celý zápas na takejto úrovni. Hral dobre, na príjme nám pomohol. Chceme im dávať šancu, aby sa mohli prepracovať do prvého mužstva.“

Hráč zápasu za VKP: Adrián Vančo

mb, foto: VKP

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?