MužiĎalšia zastávka – Waldviertel

5. októbra 2021
DF1A6695

Pred volejbalistami VKP je ďalšia prekážka v Stredoeurópskej lige MEVZA. Po výhre 3:1 na palubovke Myjavy cestujú „policajti“ do Rakúska, kde sa predstavia proti Waldviertelu.

Union Raiffeisen Waldviertel hráva svoje domáce zápasy v mestečku Zwettl, ktoré má zhruba 11 tisíc obyvateľov. Návštevníkov určite nadchne malebná stará časť mesta i chutné pivo.  Zwettl sa rozprestiera medzi riekami Zwettl a Kamp a je historickým centrom Waldviertelu. Do 203 km vzdialeného dejiska zápasu sa zverenci Matúša Kalného presunú v stredu popoludní. Štart zápasu je naplánovaný na 19.00 h. Waldviertel vyhral v 1. kole Stredoeurópskej ligy MEVZA na palubovke UVC Holding Graz 3:2. Najviac bodov (27) v zápase dosiahol legionár z Litvy Audrius Knašas. „Čaká nás kvalitný súper, s ktorým sme sa už raz v príprave stretli. Je to ideálna možnosť zbierať herné skúsenosti pre naše mladé družstvo a tým sa posúvať ďalej,“ uviedol tréner Matúš Kalný. Chlapci sú po víťazstve na Myjave v dobrej nálade. Počas víkendu mali v domácej extralige voľno, a tak sa mohli s čistou hlavou pripravovať už na súboj v Rakúsku. „Na Myjave sme dosiahli našu prvú väčšiu výhru. Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo zvíťaziť. S Waldviertelom sme sa stretli na turnaji v Česku, takže ich poznáme. Uvidíme v akej budeme zostave i forme. Až samotný zápas ukáže, ako sme sa pripravili,“ povedal blokár Andrej Billich. „Prvé dva sety boli na Myjave z našej strany lepšie. Tretí a štvrtý už boli vyrovnanejšie. Mali sme aj trochu šťastia, že sme otočili nepriaznivý stav. Súhra medzi nami je v pohode, sme výborný kolektív. Pomáha tomu aj to, že si skvele rozumieme. Na ihrisku to funguje super,“ doplnil rodák z Popradu.

Zápas sa odohrá v Stadthalle na Gymnasiumstraße 1 a rozhodcami nášho zápasu bude česká dvojica René Činátl a Tomáš Buchar. V prípade, že sa plánuje niekto sledovať zápas priamo v Zwettli, treba sa riadiť platnými aktuálnymi opatreniami vycestovania do Rakúska. Vstup na zápas je povolený rovnako ako u nás, teda OTP – očkovaný, testovaný, prekonaný. Domáci usporiadatelia budú potvrdenia vyžadovať pri vstupe do haly. Vstupné stojí 10 eur.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?