MužiMyjava nám v extralige vrátila požičané

9. októbra 2021
DF1A0708

V krátkom slede sa muži VKP Bratislava stretli s rovnakým súperom. Na výhru s Myjavou v Stredoeurópskej lige MEVZA nenadviazali a v domácom prostredí si pripísali prvú prehru v slovenskej extralige.

Zverenci Matúša kalného sa prvýkrát predstavili v domácom prostredí pred divákmi. Po minulom roku, keď sa klub po deviatich rokoch vrátil do Bratislavy a hralo sa bez prítomnosti divákov sa tak po vyše desaťročí predstavili bratislavským fanúšikom. Prvý set to bolo ako na hojdačke. Najprv mali vedenie pod kontrolou domáci, až do stavu 14:14, keď hostia úspešným blokom otočili skóre. VKP sa vrátil do zápasu po troch úspešných útokoch Kostolániho a Beninčana Yacouboua. V závere však Myjavčania najmä troma úspešnými blokmi uchmatli set pre seba.

Druhé dejstvo opäť začali lepšie domáci, ale „kopaničiarom“ sa podarilo rýchlo preklopiť misky váh na svoju stranu. V strednej časti hry však „policajti“ štyrmi úspšenými útokmi šli do trháku a udržali si vedenie až do záveru a vyrovnali stav skóre na 1:1. Aj do tretice patril úvod setu VKP, no Myjave sa podaril obrat za stavu 9:10. Následne si vypracovali dvoj až trojbodový náskok, ktorý si kontrolovali a opäť sa dostali v zápase do vedenia. S istotou jedného bodu do tabuľky šli hostia do štvrtého setu a domácich v ňom ani raz nepustili do vedenia a duel si ukočírovali až do konca. Najbližšie sa VKP predstaví doma v stredu v zápase Stredoeurópskej ligy MEVZA proti Mariboru.

VKP Bratislava – TJ Spartak Myjava 1:3 (-22, 22, -20, -18)

Rozhodovali: Sarka a Dovičovič ml., 180 divákov

VKP: Yacoubou 21, Kostoláni 19, Malina 12, Billich 7, Tarabus 4, Zaťko 2, libero Jakubík (Trubač 2, Jurík 1, Prešinský). Tréner: M. Kalný.

Myjava: Konc 26, Pokopec 14, M. Zeman 13, Mačuha 9, Valo 4, Šíma 2, liberá Ochodnický a S. Paňko (Watzka 8). Tréner: M. Pipa.

Matúš Kalný, tréner VKP: “Duel hodnotím negatívne. Súper bol hladnejší po víťazstve, výrazne lepšie blokoval, tiež dobre bránil v poli. Šance, ktoré dostával aj využíval. Naopak, tých málo šancí, ktoré sme my mali, najmä v treťom sete sme ich nevyužili. Celý zápas sme konzenkventne nedokázali pritlačiť súpera podaním. Hlavný rozdiel bola obrana, naše slabé podania. Súper viac chcel vyhrať.”

Hráč zápasu za VKP: Marek Malina

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?