MužiV skvelej atmosfére prehra 1:3 s Komárnom

24. októbra 2021
DF1A7809

Volejbalisti VKP Bratislava dokázali vyhrať v extralige len raz a túto bilanciu si chceli napraviť proti aktuálnemu majstrovi z Komárna. V skvelej atmosfére však napokon prehrali 1:3.

Úvod zápasu nevyšiel VKP podľa predstáv, urobili až päť chýb a dopomohli tak Komárnu vypracovať si pohodlný náskok. Zverenci Matúša Kalného sa však nevzdávali a po dvoch blokoch Kostolániho a následne jeho úspešnom útoku bolo vyrovnané – 19:19. V závere prvého dejstva sme však opäť našimi chybami priam podarovali Komárnu vedenie v zápase 0:1.

Druhý set začal ako na hojdačke, misky váh sa presýpali na obe strany, hostia po ese Mlynarčíka odskočili aj na dva body, ale domáci zo stavu 5:7 štyrmi úspešnými útokmi a jedným blokom Beninčana Yacouboua viedli 10:7. V strednej časti hry „policajtom“ vychádzalo takmer všetko a vypracovali si šesťbodový náskok – 16:10, ktorý si postrážili až do konca a vyrovnali stav zápasu na 1:1.

Tretí set bol od začiatku vyrovnaný, mužstvá sa ťahali bod po bode až do stavu 13:13, keď prišli dve chyby VKP na útoku, tri esá Jaloveckého a už to bolo 13:19 a neskôr aj 14:22. Také skúsené mužstvo ako je Komárno si už set nepustilo a získalo v zápase prevahu – 1:2.

Štvrtý set už bol kto z koho a podľa toho to aj vyzeralo. Domáci hnaní skvelými fanúšikmi ako za starých čias VKP chceli poslať duel do tajbrejku, hostia zase vyhrať bez straty bodu v tabuľke. Tímy sa ťahali plece pri pleci, ani jednému družstvu sa nepodarilo spraviť si dominantnejší náskok. V koncovke však viac chýb spravili domáci a pripísali si na svoje konto prehru 1:3.

Najbližšie vycestujú muži VKP v sobotu 30. októbra do Prešova.

VKP Bratislava – Rieker UJS Komárno 1:3 (-21, 19, -21, -23)

Rozhodovali: Královič a Schimpl, 120 divákov.

VKP: Kostoláni 25, Yacoubou 17, Tarabus 9, Malina 5, Prešinský 4, Zaťko 3, liberá Kurej a Jakubík (Trubač 1, Jurík, Billich, Pavličko). Tréner: M. Kalný.

Hráč zápasu za VKP: Ľuboš Kostoláni

Matúš Kalný, tréner VKP: „Ťažko sa mi to hodnotí. Prehrali sme tretí zápas za sebou, niečo asi musíme zmeniť. Začali sme tromi zbytočnými chybami a súper sa vďaka tomu dostal do trháku. Po dobrom druhom sete sme nedokázali energiu preniesť do ďalšieho. Štvrtý set bola ťahanica bod po bode, ale rozhodla jedna pasáž, kde sme stratili dva-tri body. Komárno vyhralo, neviem či zaslúžene, ale niečo musíme zmeniť.”

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?