MužiPrestupová bomba. VKP získal čílsku hviezdu

27. novembra 2021

VKP Bratislava počas rozbehnutej sezóny ulovil novú posilu. Do tímu prichádza reprezentant Čile Matias Banda, ktorý naposledy pôsobil v anglickom tíme IBB Polonia Londýn.

„Som šťastný, že som sa dohodol s VKP Bratislava. Teším sa na novú skúsenosť v mojej kariére. Vo Švajčiarsku som hral so Slovákom Miroslavom Tomášikom, ktorý mi povedal, že VKP je klub s bohatou históriou, výbornými hráčmi, trénermi a majú smelé ambície,“ uviedol Matias Banda po príchode do Bratislavy.

Dvadsaťšesťročný nahrávač má posilniť tím na ceste za tými najvyššími ambíciami v tejto sezóne. Čiľan má potrebné skúsenosti a mal by byť ozdobou slovenskej extraligy. „Mal som teraz tréningový výpadok, ale verím, že to rýchlo dobehnem. Chcel by som pomôcť klubu k víťazstvám, ideálne, aby sme vyhrali hneď ten prvý,“ doplnil.

V aktuálnej sezóne obliekal dres ambiciózneho anglického tímu IBB Polonia Londýn, s ktorým si zahral aj v Lige majstrov, kde stroskotali na bieloruskom majstrovi Šachťor Soligorsk. „Bolo to náročné, pretože sme nemohli hrať domácu súťaž v Anglicku, a tak sme sa tri mesiace len pripravovali v poľskom Belchatówe a v Lige majstrov sme stroskotali na silnom súperovi,“ poznamenal.

Matias Banda hral už v pätnástich za národný tím Čile, s reprezentáciami do 21 i 23 rokov získal bronzovú medailu na Panamerických hrách. So seniorskou reprezentáciou sa tešil dvakrát z bronzu na juhoamerickom šampionáte a dvakrát s klubom Linares vyhral čílsku ligu. V roku 2015 na svojej prvej európskej zastávke získal švajčiarsky pohár s tímom Lindaren Volley Amriswil. Pred príchodom do Anglicka pôsobil aj v Portugalsku a predtým v argentínskom tíme Monteros. „Som prvýkrát na Slovensku, o krajine veľa neviem. Pozeral som si však nejaké fotografie a Bratislava je nádherné mesto,“ dodal.

http://youtu.be/HXYSvfe6554

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?