NezaradenéV play-off sa počítajú len víťazstvá, hovorí tréner žien Hančák

4. marca 2022

Je to tu! V play-off sa v prvýkrát vo farbách VKP Bratislava predstaví aj ženské družstvo, ktoré vo štvrťfinále narazí na VK Pirane Brusno.

Prvý zápas odohrajú „policajtky“ v sobotu o 17.00 hod. na Horehroní. „V podstate sme sa už dva týždne pripravovali na play-off, hoci sme nevedeli, ktorý tím bude naším súperom. Stále sme neboli v kompletnom zložení, takže sme riešili vlastné veci a nepozerali sa na protivníka,“ uviedol tréner žien Jaroslav Hančák.

Jeho zverenkyne sa pobijú o postup s Brusnom, s ktorým sme v základnej časti odohrali vyrovnané stretnutia. V 8. kole sme na Horehroní prehrali až v tajbrejku 3:2, v 17. kole sme im to vrátili a zvíťazili doma 3:2. „Som rád, že máme s nimi vyrovnanú bilanciu 1:1, ale Brusno je nepríjemný súper. Sám som zvedavý, ako bude celá séria prebiehať. V play-off ide už len o víťazstvá a v Brusne sa pokúsime o to prvé,“ doplnil.

V základnej časti dievčatá potrápili viaceré tímy z prvej štvorky. „Individuálne sme na tom veľmi dobre. Nemali sme veľa času trénovať pohromade, vždy nám niektorá hráčka chýbala. Osobne vnímam silu nášho družstva veľmi vysoko. Veľa bude závisieť od toho, ako sa budeme zlepšovať od zápasu k zápasu,“ pokračoval Hančák.

Bolo výhodou či nevýhodou hrať v spodnej časti tabuľky v nadstavbovej časti, kde boli papierovo slabšie tímy? „Určite nevýhodou, ale vzhľadom k našej situácii, kde sme mali veľa zdravotných problémov, tak bolo pre nás lepšie hrať v dolnej časti. Dali sme príležitosť aj ostatným babám, trošku sa vyhrali pred play-off a lavičku budeme mať určite výborne pripravenú na to, aby striedali a pomohli tímu,“ odpovedal kouč VKP.

Na zápasoch žien VKP viackrát panovala skvelá atmosféra, diváci povzbudzovali dievčatá nielen na domácich zápasoch, ale aj v semifinále pohára v Komárne. „Bol by som rád, keby prišli všetci fanúšikovia volejbalu a hlavne VKP. Verím, že nás v domácom prostredí prídu povzbudiť. Chceme určite postúpiť ďalej. Nebude to jednoduché, ale každý jeden divák nám k tomu môže pomôcť,“ uzavrel Hančák.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?