ŽenyŽeny ťažia aj zo spolupráce s Bilíkovou: Fandím dievčatám, hovorí Eva Koseková

30. marca 2023

Spolupráca medzi VKP Bratislava a ŠŠK Bilíkova Bratislava funguje aj v aktuálnej sezóne. Talentované volejbalistky z preslávenej akadémie pomáhajú klubu aj v prebiehajúcej ročníku. Pričinili sa o triumf v Slovenskom pohári a pobijú sa o cenné kovy aj v závere extraligy.

Na zisku Slovenského pohára sa podieľalo osem dievčat, ktoré sa učili volejbalovú abecedu v prestížnej akadémii na Bilíkovej. Radosť vtedy priamo v Poprade neskrývala ani Eva Koseková, šéfka úspešného mládežníckeho klubu. „Dievčatám fandím, prajem im, aby dosiahli čo najviac víťazstiev. Konečne prekročili svoj tieň a videli, že tvrdou drinou sa dá dosiahnuť dobré výsledky. Myslím si, že to bol najlepší zápas v tejto sezóne. Pre nás z Bilíkovej to je tiež dôkaz, že si svoju prácu robíme dobre a vieme dievčatá výborne pripraviť na extraligu,“ prezradila Eva Koseková, úspešná trénerka a tiež členka Správnej rady SVF.


Eva Koseková so “svojimi” dievčatami po zisku Slovenského pohára v Poprade.

Keď sa povie Bilíková, má to cveng od Senice až po Svidník. Za roky svojej existencie vychovali množstvo reprezentantiek a hráčok, ktoré sa presadili aj za hranicami Slovenska. „Keď som preberala pozíciu po pánovi Dančíkovi, tak som mu vysvetlila, že chcem náš klub ešte povýšiť na lepšiu úroveň. Získavali tituly do žiačok, ale chcela som to posunúť ďalej a vychovávať hráčky pre extraligu a do reprezentácie,“ doplnila.

Bilíková ako farma dodávala svoje talentované volejbalistky do Pezinka i Strabagu, posledné dva roky je sesterským klubom VKP Bratislava. „Je to sedem rokov spolupráce s Robom Hronským. Päť rokov sme boli v Pezinku, pretože sme v Bratislave nemali, kde hrať. Keďže VKP zobral pod svoje krídla aj ženský tím a má k dispozícii novú halu na zápasy, bolo jasné, že sa vrátime do Bratislavy. Nič sa nezmenilo, len to dostalo punc vyššej profesionality, kde aj dievčatá a tréneri dostali lepšie podmienky a majú k dispozícii kvalitnejšie zázemie. Lebo prvých päť rokov sme to vlastne robili s Robom na kolene,“ pokračovala Eva Koseková.

V minulosti spoločne získali striebro v extralige, získali Slovenský pohár. „Angažovali sme aj staršie hráčky, ktoré mladším dievčatám pomohli rásť. V play-off a dôležitých zápasoch už treba mať v kádri volejbalistky, ktoré zoberú na seba zodpovednosť. Preto sme také do tímu aj vzali,“ uviedla Koseková, ktorá verí, že v tejto sezóne by sa táto bilancia mohla ešte skrášliť. „Verím, že VKP nadviaže na zisk pohára a cez Trnavu sa dostanú do finále. Majú v zostave viacero hráčok, ktoré už absolvovali náročné play-off stretnutia. Myslím si, že VKP bude mať navrch,“ uzavrela Eva Koseková.

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?