MužiŽenyIde do tuhého, boj o medaily vrcholí!

22. apríla 2024
Ženský a mužský tím VKP v stredu zabojujú o zápasové mečbaly k zisku extraligových medailí. Ženy odštartujú volejbalový sviatok na Pasienkoch o 17:00 h tretím zápasom o extraligový bronz proti Žilinčankám. Pěluchovci na tom istom mieste o 20:00 privítajú v 5. zápase finále Niké Extraligy tím z Komárna. Oba súboje sú zatiaľ nerozhodné.

 

Začiatok série neodštartovali zverenky trénera Bernátha podľa ich predstáv. V úvodnom zápase v bratislavskej hale Pasienky po prvých 2 setoch síce vyhrávali 2:0, no dotiahnuť zápas do víťazného konca sa im nepodarilo. Žilinčanky v treťom sete chytili druhý dych a duel dokonale otočili. Hráčka zápasu za VKP Natália Takáčová zhodnotila výkon takto: „Po druhom sete sme si mysleli, že sa to vyhrá samo. Nerobili sme si dostatočne veľa bodov, aby sme súpera zatlačili a dotiahli zápas do konca. To sa nám vypomstilo.”

 

Na Považí v druhom zápase si dievčatá asi vstúpili do svedomia, bojovali a po víťazstve 3:1 sa im podarilo stav série vyrovnať. V tejto sezóne im to na palubovke súpera chutí, keď vo všetkých troch zápasoch zvíťazili. Tréner VKP Pavel Bernáth. 

“V Žiline sme hrali v tejto sezóne trikrát a vždy tam bola nádherná, korektná a pozitívna volejbalová atmosféra. Za mňa najlepšia na Slovensku. Ľudia fandili, volejbalom sa bavili a po zápase zatlieskali. My sme sa “vyložili”, nikto sa na nič nehral, proste sme hrali.”

 

 

Ani mužom VKP, obhajcovi titulu vstup do finálovej série vôbec nevyšiel. V otváracom zápase série v hale Pasienky dostali studenú sprchu a s Komárnom prehrali 0:3. V odvete na druhý deň ich čakal domáci reparát a za nepriaznivého stavu 0:2 to znova nevyzeralo pre Pěluchovcov ružovo. V treťom sete sa však nakopli a po neuveriteľným obrate zápas otočili na 3:2. Tréner Robin Pělucha zápas to komentoval takto: „Druhý zápas bol extrémne bojovný a hralo sa o každú loptu. Prvé dva sety sa niesli v podobnom duchu ako v piatok. V treťom sme sa za stavu 2:8 prebrali, zatlačili sme, Komárno začalo robiť chyby, chytili sme sa a bolo to o šťastí. Tešíme sa z víťazstva a v Komárne sa opäť začína od začiatku. Ideme sa tam v piatok a sobotu pobiť o víťazstvá.” 

 

Finálová séria sa v treťom a štvrtom zápase presunula na juh Slovenska. A priniesla podobné výsledky ako v Bratislave. Po piatkovej prehre 1:3 sa Komárno sa dostalo opäť do vedenia,  v komárňanskej odvete sa vrátil do zostavy aj nahrávač Tomáš Hollý, pomohlo to a po víťazstve 3:1 je zápasová séria vyrovnaná 2:2. Výborným výkonom z lavičky na seba upozornil univerzál Samuel Jurík, ktorý zaznamenal 24 bodov. 

Bol to z našej strany bojovný výkon. Oveľa bojovnejší ako včera, a preto sme si zaslúžili vyhrať. V treťom sete sme síce kopili chyby a myslím si, že sme trochu vypadli z tempa, ale stáva sa. Každopádne sme do štvrtého setu znova nabehli naplno a výsledok sa dostavil.”

 

Už túto stredu 24. apríla čakajú oba tímy veľmi dôležité zápasy, ktoré ich môžu posunúť bližšie k zisku medailí. Mužov k vysnívanému zlatu, ženy k bronzu. Také sú ciele, no realita sa ukáže priamo na palubovke. A ako sa na takýto volejbalový sviatok patrí, veríme, že ho budú sprevádzať plná hala a s ňou ozajstná volejbalová kulisa.

 

ŽENY

24.4.o 17:00 h VKP FTVŠ UK Bratislava – VA UNIZA Žilina (3. zápas)

 

MUŽI

24.4. o 20:00 h VKP FTVŠ UK Bratislava – Rieker UJS Komárno (5. zápas)

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?

Všetky práva vyhradené © VKP Bratislava