MužiPrvý krok po dráme zvládnutý

10. februára 2021
DF1A3455

Bolo to napätie až do úplného konca. V prvom zápase švrťfinále play-off mužskej extraligy musel o víťazovi stretnutia VKP Bratislava – VK KDS šport Košice rozhodnúť až tajbrejk. Napokon sa do vedenia 1:0 v sérii dostali “policajti”.

V zostave bez smečiara Mareka Malinu, zraneného Tomáša Vojkoviča, ale s novicmi Adriánom Vančom a Andrejom Billichom, mladíkmi, ktorí posilnili VKP tesne pred play-off. S tímom absolvovali len jeden tréning, ale obaja si pripísali v priebehu duelu premiérové štarty za svoj nový klub a obaja si zhodne pripísali po jednom bode. Úvodný set zvládli lepšie Košičania, no domáci zavelili k obratu a v druhom dejstve nepripustili stratu setu a vyrovnali na 1:1. Tretia časť hry bola napínavá až do konca, ale viac šťastia v závere mali východniari a znova sa dostali do vedenia. Misky váh sa však opäť naklonili na stranu VKP a zápas sa musel rozhodnúť v tajbrejku. Od jeho úvodu dominovali zverenci Jaroslava Noseka, ukázali enormnú bojovnosť, odhodlanie a zabezpečili si cenné víťazstvo, už ôsme na domácej palubovke, a udali tón štvrťinálovej sérii a do Košíc budú cestovať s jednou výhrou na konte. Druhý duel sa odohrá v sobotu 13. februára o 19.00 hod. v Košiciach.

VKP BRATISLAVA (3.) – VK KDS-ŠPORT KOŠICE (6.) 3:2 (-21, 17, -23, 19, 10) – stav série 1:0
Rozhodovali: Moravčík a Královič, bez divákov
VKP: M. Hukel 6, Zaťko 1, Marinič 12, Prešinský 14, Kostoláni 19, Gergely 17, libero Ľ. Nemec (Hollý, Vančo 1, Billich 1). Tréner: J. Nosek.
KOŠICE: Goč 2, Ondruš 14, Kríž 7, Lamanec 27, Sopko ml. 7, Pizur 8, libero Marčok (Smolej 2, Machovec, Jakubov, Cihoň). Tréner: R. Vlkolinský.
Hráči zápasu: Milan Marinič (VKP) – Patrik Lamanec (Košice)

Jaroslav Nosek, tréner VKP: „Bol to veľmi nervózny zápas, ale niet sa čo diviť, pretože to bol prvý duel play-off a veľmi dôležitý. Som rád, že to napokon malo šťastný koniec pre nás.”
Richard Vlkolinský, tréner Košíc: „Zaslúžené víťazstvo domácich, pretože v každom štatistickom ukazovateli boli lepší. Čísla hovoria jasne v prospech domácich. Prehrávame 0:1, ale ideme domov a v sobotu je ďalší zápas.”

Text: miba, svf.sk

Foto: Michal Špánik

 

 

Chceš byť aj ty SÚČASŤOU KLUBU?